fiberHUSK®

FiberHUSK, det självklara valet när du vill baka glutenfritt. De gelébildande fibrerna i psyllium har till stor del samma egenskaper som gluten i samband med bakning. FiberHUSK kommer hjälpa din glutenfria bakning till nästa nivå.

Så mycket bättre med fiberHUSK

Smular degen sönder eller sätter sig bullen som ett klister i munnen när du har bakat färdigt? FiberHUSK har hjälp människor att förbättra sin glutenfria bakning i över tjugo år, så testa du också. Tack vare sitt rika innehåll av kostfiber (85%) har fiberHUSK förmågan att suga upp vätska och svälla. Det ger en geléartad konsistens som binder samman degen. Degen får en mer ”normal” konsistens vilket gör den mer lättarbetad. Den kladdar mindre och blir, framför allt, kavlingsbar.

 • Ersätter gluten vid bakning
 • Binder vätska
 • Ger bättre konsistens
 • Kladdar mindre
 • Rik på fibrer

Dessutom är fiberHUSK helt smak- och luktfri. Det syns inte heller i det färdigbakade brödet. På så vis fungerar det även utmärkt till bakpulverdegar, mjuka kakor, småkakor och kex.

fiberhusk kanelbullar

Hur ska jag använda fiberHUSK?

Utvecklingen av glutenfria recept har tagit flera steg framåt senaste 10-15 åren. Idag finns det en uppsjö av receptböcker i butikerna och på nätet kan du hitta mängder av bloggar med glutenfria recept. Med detta har kunskapen om hur du med celiaki ska kunna baka blivit ännu bättre. På denna sida finns lite enkla tips på hur du kan lyckas med din egen glutenfria bakning, glutenfria tips.

För att få ett så bra resultat som möjligt rekommenderar vi att följa ett färdigt recept. Vanligtvis brukar det vara mellan 1-2 msk till en sats bröd. Viktigt att komma ihåg är att fiberHUSK inte används istället för tex vetemjöl utan används tillsammans med ett glutenfritt mjöl eller glutenfri mjölmix. Ett bra recept bör också ha vätska i sig då psylliumskalen suger åt sig mycket vätska för ett bra resultat.

 • Fiberhusk används tillsammans med mjölmix eller naturligt glutenfritt mjöl.
 • Kom ihåg att fiberhusk binder vätska och behöver därför mycket vätska när du bakar.
 • Låt brödet stå och vila när du bakat klart innan du äter det.
 • Fiberhusk gör sig ännu bättre tillsammans med Xantangummi för ännu bättre resultat
 • Tålamod! Det tar tid att bli riktigt bra på att baka glutenfritt

glutenfritt bröd fiberhusk

Andra användningsområden

FiberHUSK består precis som namnet avslöjar av mycket fibrer, närmare bestämt 85% kostfiber som är en viktig del av vår dagliga kost. Därför kan det även användas som ett dagligt kosttillskott av fibrer för att din mage ska må bra. Psylliumfröskal bidrar till en normal matsmältning och normal tarmfunktion. Psylliumfröskalen suger åt sig vätska upp till 40 gånger sin egen vikt och fungerar som ett mjukt och lent smörjmedel. Fibrerna ger även en ökad mättnadskänsla i och med att de sväller i magen vilket kan vara fördelaktig för dig som vill gå ner i vikt. Blanda det i ett glas juice, häll på gröten, strö det på kvargen eller rör ner i en härlig smoothie med bär för dagligt intag av kostfiber.

Dosering vid användning av fiberHUSK för din mage: 1 tsk à 3 g ger 2,5 g fibrer. Viktigt med minst 2 dl vätska till varje dosering.

Vidare innehåller psyllium inte några kolhydrater vilket gör det perfekt om du äter en LCHF baserad kost. Då kan du använda fiberHUSK i bakning och matlagning utan att oroa dig över att du får i dig för mycket kolhydrater samtidigt som du har en väldigt bra källa till fibrer.

Du kan även använda det som ersättning för ägg i vissa recept. Kontakta oss så så skickar vi receptblad med äggfria recept.

baka bröd fiberhusk

Här kan du köpa fiberHUSK

FiberHUSK finns i två olika förpackningar, 100g och 300g. Oftast står förpackningen i den glutenfria hyllan i din matbutik. Finns den inte hemma? Be personalen att beställa hem den.

 • 300 g finns på ICA, Coop, Willys, Hemköp, City Gross, Hälsokostbutiker och Apoteket.
 • 100 g finns på ICA, Hemköp, Willys, City Gross och Hälsokostbutiker

Läs mer om celiaki och glutenintolerans här.

Näringsdeklaration per 100 g: 
EnergikJ 730 / 173 kcal
Fett0,6 g
- varav mättade fettsyror0,1 g
Kolhydrater0 g
- varav sockerarter0 g
Fiber85 g
Protein1,5 g
Salt0,20 g

Lämna gärna en kommentar