fiberHUSK®

FiberHUSK® – för godare glutenfritt bröd

FiberHUSK® innehåller 100 % pulveriserat psylliumfröskal. Det har visat sig att de gelébildande fibrerna i psyllium till stor del har samma egenskaper som gluten i samband med bakning.

Egenskaper

Tack vare sitt rika innehåll av kostfiber (85%) har fiberHUSK® förmågan att suga upp vätska och svälla. Det ger en geléartad konsistens som binder samman degen. Degen får en mer ”normal” konsistens vilket gör den mer lättarbetad. Den kladdar mindre och blir, framför allt, kavlingsbar.glutenfritt_fiberhusk_webb

FiberHUSK® är helt smak- och luktfri. Det syns inte heller i det färdigbakade brödet. På så vis fungerar fiberHUSK® även utmärkt till bakpulverdegar, mjuka kakor, småkakor och kex.

Fiberrik

FiberHUSK® är, på grund av sitt rika fiberinnehåll, också ett mycket bra fibertillskott. Det kan med fördel även användas som fibertillskott vid bakning av vanligt, ej glutenfritt, bröd. Vid bakning av t.ex grovt bröd ger fiberHUSK® ett saftigare och mindre smuligt bröd. Detta tack vare sin förmåga att suga upp vätska och binda samman brödet.

FiberHUSK® kan även ersätta ägg i t.ex. sockerkaka och pannkakor.

Kontakta oss så sänder vi recept på hur de ersätter ägg med FiberHUSK®.

Säljs i påsar om 100 g och 300 g.

Den stora 300g-förpackningen är i särklass den mest ekonomiska. Den finns nu i alla välsorterade dagligvarubutiker, hälsokostbutiker och apotek.

  • 300 g finns på ICA, Coop, Willys, Hemköp, City Gross, Hälsokostbutiker och Apoteket.
  • 100 g finns på ICA, Hemköp, Willys, City Gross och Hälsokostbutiker
Näringsdeklaration per 100 g: 
EnergikJ 730 / 173 kcal
Fett0,6 g
- varav mättade fettsyror0,1 g
Kolhydrater0 g
- varav sockerarter0 g
Fiber85 g
Protein1,5 g
Salt0,20 g

Leave a Reply