Kelp-tablett

Kelp är en brunalg som heter knöltång.

Kelp växer och skördas i norra ishavet norr om Island. Den växer i näringsrika vatten där temperaturen är under 20° C. I våra Kelp-tabletter finns en hög halt av jod.

Sköldkörtelfunktion och ämnesomsättning

Jod bidrar till normal produktion av sköldkörtelhormoner och normal sköldkörtelfunktion. Jod bidrar även till en normal energiomsättning. Sköldkörteln sitter på halsens framsida nedanför stryphuvudet och tillverkar livsnödvändiga hormoner.

Sköldkörtelfunktion

Sköldkörteln styr ämnesomsättningen i kroppen och producerar även hormoner som är med och styr nästan alla kroppens funktioner. Det är alltså av yttersta vikt att sköldkörteln har en normal sköldkörtelfunktion. Om sköldkörteln tillverkar för lite hormoner kan man få hypotyreos vilket leder till låg ämnesomsättning. En orsak till att sköldkörteln producerar för lite hormoner kan vara brist på jod.

Ingredienser:

Dikalciumfosfat (fyllnadsmedel), Pulver av knöltång (ascophyllum nodosum), Mikrokristallinisk cellulosa (fyllnadsmedel), Modifierad stärkelse (från potatis), Magnesiumsalt av fettsyror (tablettslagningsmedel), Kiseldioxid (klumpförebyggande medel)

Säljs i burkar om 100 tabletter i din Hälsokostbutik

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig balanserad kost och hälsosam livsstil.

Haltdeklaration:Per dagsdos
=1tablett
Andel rek.
dag.intag
Jod85µg55 %

Leave a Reply