Zenbev

Med naturligt tryptofan och vitamin B6 som bidrar till normal psykologisk funktion, nervsystemets normala funktion och minskad trötthet respektive utmattning.

Zenbev® finns i citron och chokladsmak. Ekologisk.

Zenbev är baserat på pumpafrömjöl som är naturligt rikt på aminosyran tryptofan. Zenbev innehåller även vitamin B6 och niacin (vit B3). Vitamin B6 bidrar till normal psykologisk funktion, nervsystemets normala funktion och minskad trötthet respektive minskad utmattning. Produkten består endast av livsmedelsbaserade ingredienser av högsta kvalitet. Huvudingrediensen, avfettat pumpafrömjöl, framställs i en patenterad process och är kombinerad med dextros som har ett högt GI-värde. Detta för att skapa ett optimalt upptag av aminosyran tryptofan.

Historien bakom Zenbev®

På 90-talet bestämde sig den kanadensiske forskaren och läkaren Dr. Craig Hudson för att utveckla en naturlig produkt som kunde hjälpa sina patienter att upprätthålla goda sömnvanor, lugn och harmoni. Resultatet blev kosttillskottet Zenbev, som tog sju år att utveckla och dokumentera.

Användning/dos

Blanda Zenbev i varm mjölk, rismjölk, havremjölk eller efter eget önskemål. Det går bra att blanda med varmt vatten till en välsmakande dryck. Rör om ordentligt för att undvika att pulver lägger sig på botten av glaset.

Intag 1-2 strukna dosmått à 10 g (mått finns med i burken) en halvtimme före läggdags. Börja med ett dosmått och om detta inte räcker för en bättre sömn öka intaget till 2 dosmått.

För lugn och harmoni i vardagen intas 1-2 strukna dosmått på morgonen (eller när det har blivit ljust) en halvtimme före frukost. Börja med ett dosmått och om detta inte räcker, så öka intaget till 2 dosmått.

Zenbev rekommenderas till vuxna och ungdomar från 15 år. Undvik att ta Zenbev på kvällen inför bilkörning eller nattarbete.

Ingredienser

Pumpafrömjöl* (45%), dextros*, naturlig arom (citron eller kakao), risstärkelse*, guargummi* (konsistensmedel). *= ekologisk ingrediens.

Deklaration per 1 dosmått à 10 g

Pumpafrömjöl 4,64 g varav tryptofan 50 mg. Niacin (vit B3) 1,9 mg samt vitamin B6 0,4 mg.

Zenbev med citronsmak 
Näringsdeklaration per 100 g:
Energivärde408 kcal/
1714 kJ
Protein22 g
Kolhydrater66 g
Fiber3,5 g
Fett5,5 g
Zenbev med chokladsmak 
Näringsdeklaration per 100 g:
Energivärde408 kcal/
1714 kJ
Protein22 g
Kolhydrater66 g
Fiber3,5 g
Fett5,5 g