Alf Spångbergs Hälsogröt Special

Alf Spångbergs Hälsogröt Special är komponerad för dig som vill undvika sädesslag. Bovete, quinoa, amaranth, hirsflingor, hela linfrön och russin är de ingredienser som används.

eko-krav

Fri från sädesslag.

Vetenskaplig studie visar att kost fri från sädesslag (glutenfri kost) är bra för reumatiker. Alf Spångberg har under lång tid studerat födans betydelse för vår hälsa. Bl.a. har han under ett 10-tal år bedrivit forskning på Karolinska där glutenfri vegankost ingick i ett kostexperiment med ett 30-tal patienter. Gröten är således baserad på såväl lång erfarenhet som vetenskapliga rön.

Att gröten är fri från sädesslag ligger i tiden. Enligt Dr Ragnar Bergs koststudier mår man bättre på basisk föda. Detta gäller inte minst reumatiker. Denna effekt bekräftas också på våra hälsohem.

  • Fri från sädesslag
  • Alla ingredienser är ekologiska

Hälsogröt, Naturell

Innehåller Quinoa, Amaranth, Bovete, Hirsflingor, hela Linfrön. Alla ingredienser är ekologiskt odlade. Finns även med russin.

Säljs i påsar om 750 g i hälsokostbutiker och eko-butiker.

Näringsvärde per 100 g torr vara:
Energivärde1458 kJ / 348 kcal
Protein14,7 g
Kolhydrater53,2 g
- varav sockerarter1,9 g
Fett8,2 g
- enkelomättade fettsyror2,0 g
- fleromättade fettsyror5,1 g
- mättade fettsyror0,9 g
Kostfibrer10,5 g
Natrium18 mg
Fosfor410 mg
Kalcium58 mg
Kalium g470 mg
Magnesium200 mg
Selen18 µg
Zink28 mg

 

Hälsogröt, Russin

Innehåller Quinoa, Amaranth, Bovete, Hirsflingor, hela Linfrön, Russin. Alla ingredienser är ekologiskt odlade. Finns även utan russin.

Säljs i påsar om 750 g i hälsokostbutiker och eko-butiker.

Näringsvärde per 100 g torr vara: 
Energivärde1559 kJ / 372 kcal
Protein11,1 g
Kolhydrater60,9 g
-varav sockerarter19,1 g
Fett7,2 g
-enkelomättade fettsyror1,7 g
-fleromättade fettsyror4,6 g
-mättade fettsyror0,9 g
Kostfibrer6,7 g
Natrium12 mg
Fosfor360 mg
Kalcium78 mg
Kalium630 mg
Magnesium180 mg
Selen37 µg
Zink2,5 mg

Extern länk: Forskning om glutenfri vegankost för reumatiker (Engelska).

Leave a Reply