Glutenfri Quinoa-limpa

30 min jäsning

Klar på dryga timmen

Glutenfri Mjölmix


Glutenfri Quinoa-limpa

Glutenfri Quinoa-limpa

Inga röster ännu
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Jäsning 30 minuter
Total tid 1 timme 15 minuter
Måltid Bröd
Portioner 1 formbröd

Ingredienser
  

  • 25 g jäst
  • 400 g (4 dl) vatten
  • 1 msk premium psyllium
  • 2 dl Quinoa-flingor
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk hel anis
  • 1/2 dl rapsolja
  • 360 g (6 dl) glutenfri mjölmix

Till formen

  • olivolja
  • quinoaflingor

Instruktioner
 

  • Smula ner jästen i degbunken.
  • Värm vattnet till fingervärme, 37°C. Häll det över jästen och rör tills den löst sig.
  • Tillsätt psyllium , quinoaflingor, salt och stött anis.Rör om och låt svälla 10 minuter.
  • Blanda ner olja och det mesta av mjölblandningen.Arbeta degen riktigt kraftigt i maskin. Tillsätt resten av mjölet. Degen ska vara ganska lös och kladdig när den har lagom konsistens.
  • Lägg degen i en lätt oljad och quinoabeströdd avlång form som rymmer ca 1 1 / 2 liter. Strö lite quinoaflingor ovanpå. Låt jäsa övertäckt form ca 30 minuter.
  • Grädda limpan i nedre delen av ugnen, 200°C , ca 30minuter.
  • Låt limpan stå kvar en stund i formen innan den lossas.
  • Låt den svalna under bakduk.

Anteckning

Receptet av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson, som också har skrivit flera mycket bra receptböcker med glutenfria recept.
Keyword glutenfritt bröd
Tried this recipe?Let us know how it was!