Zotter erhöll Academy of Chocolate Award 2017

2 silver och 3 bronsutmärkelser till Zotter!

För nionde gången har Chokladakademin i London delat ut sina eftertraktade utmärkelser för bästa choklad och konfektyr i världen. Aldrig tidigare har tävlingen fått in så många bidrag, särskilt i kategorin ”Bean to Bar”. Zotter lyckades upprepa förra årets framgång med sina mörka Labookos som tilldelades fyra utmärkelser i katagorin ”Bean to Bar” (2 silver och 2 brons) och ett pris i kategorin ”Filled chocolates” för den handgjorda chokladen ”Salzberg Beerenauslese” som är fylld med en ganache av rött vin som levererats av den prestigefyllda vingården Gernot Heinrich.

Världens finaste choklad bedöms av Chokladakademin och av en panel av internationella journalister, kockar, konditorer och experter på choklad och mat. Domarna uppmärksammar särskilt utseende, chokladens djup, smak, varaktighet och komplexitet.

Bean to Bar (under 80% kakao)

SILVER
Zotter Labooko, Peru Huallaga Nativo 75%
Zotter Labooko, Madagascar 75%

BRONS
Zotter Labooko, Peru Barranquita 75%
Zotter Labooko, Peru Quinacho 75%

Filled chocolates

BRONS
Zotter Hand-scooped Chocolate, Red Wine Salzberg Beerenauslese

chokladvinnare

10 juli 2017
Foto: Food & Drink Guides