Kardemummakaka med mörk choklad
Ingredienser:
En form (ca 20 cm i diameter)
200 g mörk choklad 80-100%, gärna Zotter-couvertyr.
4 separerade ägg
50 g honung eller agavesirap
100 g rumsvarmt smör eller rumsvarm kokosolja
250 g kokosmjölk
2 1/4 dl mandelmjöl
1 1/4 dl rismjöl
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
1 tsk fiberHUSK
Smör eller kokosolja till formen
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Rör försiktigt ner äggulorna och honungen. Rör sedan ner smöret.
- Blanda mandelmjöl, rismjöl, kardemumma och vaniljpulvret.
- Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med kokosmjölken.
- Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Vänd försiktigt ned skummet i chokladen.
- Smörj en form, ca 20 cm i diameter med smör eller kokosolja.
- Häll försiktigt över smeten i den smorda formen och grädda i ca 25 minuter i 175 grader.
- Ta ut kakan och låt den svalna på galler.
- Serveras förslagsvis med glass eller vispad grädde.
Recept av Mekto Ganic