Kardemummakaka

Kardemummakaka med mörk choklad

  • Kardemumma och vanilj
  • Mörk choklad
  • Saftig

Ingredienser:

En form

200g mörk choklad 80-100%, gärna Zotter-couvertyr.
4 separerade ägg
50 g honung eller agavesirap
100 g rumsvarmt smör eller rumsvarm kokosolja
250 g kokosjölk
2 1/4 dl mandelmjöl
1 1/4 dl rismjöl
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
1 tsk fiberHUSK

Smör eller kokosolja till formen

 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad.
  3. Rör försiktigt ner äggulorna och honungen. Rör sedan ner smöret.
  4. Blanda mandelmjöl, rismjöl, kardemumma och vaniljpulvret.
  5. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med kokosmjölken.
  6. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Vänd försiktigt ned skummet i chokladen.
  7. Smörj en form, ca 20 cm i diameter med smör eller kokosolja.
  8. Häll försiktigt över smeten i den smorda formen och grädda i ca 25 minuter i 175 grader.
  9. Ta ut kakan och låt den svalna på galler.
  10. Serveras förslagsvis med glass eller vispad grädde.

 

Recept av Mekto Ganic