Glutenfri Kycklingpaj

Matig Glutenfri Kycklingpaj

En paj

Pajbotten

150 g smör
100 g mandelmjöl
50 g sesamfrön
1 tsk. salt
3 msk fiberHUSK®
1 ägg

Fyllning

2 stora kycklingfiléer, tillagade i ugn eller stekpanna
2 st purjolökar
5 ägg
1 dl grekisk yoghurt
1-2 tsk salt
1 tsk paprikakrydda
peppar
riven parmesanost

Sätt ugnen på 180°

Blanda mandelmjöl, sesamfrön, fiberHUSK® och salt.
Smula ner smöret och tillsätt ägget.
Knåda ihop blandningen till en jämn deg.
Kavla ut degen till lagom storlek och lägg i pajformen.

Tips! Om degen är svårarbetat så kavla ut den mellan två bakplåtspapper.

Grädda pajbottnen i ugnen ca 12 minuter tills den får en gyllenbrun färg.
När pajbottnen är färdig, ta ut och vrid upp ugnen till 200°.

Skär kyckling och purjolök i mindre bitar och strö ut jämnt över pajbottnen.
Rör ihop ägg, grekisk yoghurt och kryddor och tillsätt blandningen till pajformen. Avsluta med att smula riven parmesan över blandningen.

Grädda pajen i ca 20 minuter, tills osten får en gyllene färg.
Låt svalna något och servera med en härlig sallad.


Recept från Tatjana Albinus, fler recept finns på lowcarb.dk

Leave a Reply