Nyheter i sortimentet!

Många nya läckerheter i Zotters sortiment

Hösten närmar sig och det är ett säkert tecken på att Zotter kommer med nya fantasifulla och läckra chokladsorter. Ta en titt och se vilka nyheter som blir din nya favorit.

Årets kollektion har stort fokus på vegan och laktosfri choklad. Utöver hela Europa är den stora trenden just nu att allt fler blir mer angelägna om vad de äter och letar efter komplement till traditionell choklad. All mörk choklad från Zotter är redan vegan och laktosfri men utmaningen ligger i att göra mjölk- och vit choklad vegan och laktosfri. Det är här Zotters genombrott ligger då de lanserar en rad laktosfria mjölkchoklad sorter. De mest uppseende väckande sorterna är i Labookoserien där mjölk har bytts ut mot hirs och bovete, helt vegan och laktosfria.

Labooko nyheter

choklad hirsflingorGolden Millet

Choklad gjord på hirsflingor istället för mjölk. Eko- och vegan vänlig choklad med 40% kakao, rårörsocker, äkta vanilj och hirsflingor.
Vegan och laktosfri

choklad boveteBuckwheat

Vegan, ekologisk och fairtrade. Den perfekta kombinationen för en ren vegetabilisk choklad med proteinrikt bovete istället för mjölk. En föregångare i sitt slag med 40% kakao, bovete och äkta vanilj.
Vegan och laktosfri


mjölkchokladCowmilk White

En vit choklad med laktosfri mjölk. Den här chokladen innehåller endast ekologiska och fairtrade produkter såsom laktosfri mjölk, kakaosmör och äkta vanilj. En förstklassig mjölkchoklad som kommer smälta i munnen.

choklad mjölkchokladCowmilk 50%

En laktosfri mjölkchoklad i världsklass med kvalitets kakao som är en njutning för dina sinnen. Laktosintolerans ska inte få sätta stopp för att avnjuta förstklassig mjölkchoklad, det har Zotter sett till. 50% kakao, laktosfri mjölk och äkta vanilj, helt enkelt magiskt!


mjölkchokladCowmilk 35%

Zotter har satt ihop ett eget team för att speciellt ta fram laktosfri choklad. Och resultats är enastående. Högklassig laktosfri mjölk tillsammans med 35% kakao är beviset på det.

chokladMilkey White

När vit choklad möter mjölkchoklad uppstår en unik, creamfärgad, frestelse. Sötad med oraffinerat muscovadosocker med en liten karamell smak.


chokladYellow

Denna naturliga vita choklad får en lätt gul färg tack vare 30% naturligt kakaosmör. Tillsätt knapriga mandelbitar, mjölk från alperna och äkta vanilj så får du en helt magnifik choklad.

choklad kokosKokos

En fruktig choklad med Karibisk anda, en ny typ av genre inom choklad. En choklad med högt fruktinnehåll med en fräsch smak av citron och kokos.


chokladVit choklad

Tack vare 30% kakaosmör smälter denna vita choklad snabbt i munnen. Sötman från oraffinerat naturligt socker, mjölk från alperna och bourbon vanilj gör denna vita choklad till en klassiker.

choklad peru zotterPeru Barranquita 75%

I den lilla byn Barranquita, längs med amazonasfloden, växer den extraordinära Trinitariobönan med en fruktig och blommig karaktär. Bönorna köps direkt från bönderna som odlar ekologiskt, vilket är en självklarhet för oss. I Zotters bean-to-bar anläggning förvandlas bönorna till en 75% choklad som har en lite fruktig sötma som smälter underbart i munnen.


choklad colombia zotterColombia 75%

Ett nytt unikt projekt med namnet “Kakao istället för kokain” som Zotter leder tillsammans med FN:s avdelning för “Brott och droger”. I projektet vill man hjälpa familjer att odla kakao istället för kokain och på så sätt hjälpa dem bort från kriminalitet och droger. Hittills har 234 familjer fått hjälp att byta verksamhet till kakao istället för kokain. Det är denna kakao som används för att göra en mörk 75% choklad som ändå kan få dig beroende, men av en mycket bättre anledning, nämligen denna fantastiska kakao.

chokladSuperfood 75%

Zotter har förbättrat denna “medium raw” choklad genom att krydda den med “superfoods”. Genom att torka bönorna istället för att rosta dem bibehålls de naturliga antioxidanterna i denna 75% mörka choklad från Peru. Med sötma från kokossocker och en rad “superfoods” som acai, matcha-grönt-te, chlorella och maca har en supergod choklad tagit form.


choklad belize zotterBelize 82%

En bit av Mayaindianernas kultur att mumsa på. Mayafolket är förfäderna av chokladkulturen och de bor kvar i det lilla landet Belize, där världens bästa kakaoböna odlas. Zotter och hela hans familj spenderade två veckor hos Mayafolkets kakao-odlare som håller fast vid denna långa tradition av kakao-odling. Låt denna 82% mörka choklad ta dig till Mayafolkets rötter med Toledobönan. Perfekt, autentisk och helt otrolig.

chokladBelize + Peru 82%

En smaktävling med dig själv. Kan du känna skillnaden? Samma kakaohalt men olika ursprung. En bit från Belize med rötter hos Mayaindianerna och en bit från den legendariska criollobönanan från Peru. Det här kan vara den lyxigaste chokladupplevelsen på länge.


Handgjorda nyheter

De handgjorda chokladbitarna är tillverkade med så mycket känsla och passion. Så även i de två nyheterna vi presenterar här.


chokladH20 Superfood

Inspirerad av Mayafolket med en vattenbaserad ganache. Denna ganache är kryddad med “superfoods” som aronjuice, maca, ingefära, kardemumma, chili och moringapulver. Även chokladtäcket innehåller “superfoods”. En läcker och annorlunda chokladupplevelse.

chokladRostade Nötter

Hasselnötsnougat gjord på rostade hasselnötter, en touch av lavendel och karamelliserade hasselnötter. Täckt av mörk mjölkchoklad med kraftig kakaosmak.


Couvertyrnyheter

Var kreativ! Så även när det kommer till choklad. Zotter har nu gett ännu fler möjligheten att vara kreativa med flera nyheter som är veganvänliga och laktosfria. Med äkta Bourbon vanilj, ekologisk mjölk och certifierade kakao.


couvertyr chokladCowmilk 50%

En couvertyrchoklad med hög halt laktosfri mjölk och 50% kakao. En fin chokladsmak med en krämig struktur som låter dig skapa laktosfria desserter och bakverk.

couvertyr choklad veganRice Dark 50%

En ren vegetabilisk couvertyrchoklad för laktosfri och vegan bakning. Mjölken har blivit helt utbytt mot riskjölk och innehåller 50% kakao. Tillsammans med kakaosmör, rårörsocker och äkta vanilj har Zotter skapat en högklassig couvertyrchoklad.


couvertyr choklad veganRice White 50%

En vit couvertyrchoklad helt utan mjölk för att skapa bakglädje i veganköket. Alla ingredienser är ekologiska och fairtrade märkta produkter, såsom rispulver istället för mjölk. Fri från sojalecitin.

couvertyr choklad veganSojacouvertyr 40%

Den perfekta ersättningen för klassisk mjölkchoklad för alla som vill baka veganvnäligt och laktosfritt. Istället för mjölk används ekologisk soja – framtagen utan att påverka regnskogen. Högklassig kakao, 40%, blandat med oraffinerat rårörsocker, farinsocker, kakaosmör och äkta vanilj.


Hela nötter

En helt ny produkt att njuta av. Hela nötter doppade i choklad och sedan ihop limmade med just choklad till en härlig bar. Kommer i tre olika smaker.


choklad nötterHasselnötter

Knaprig och härlig: Hela hasselnötter i 70% mörk choklad. Raffinerad i hasselnötsnougat och en hint av kanel och slutligen snabbt doppade i mörk choklad.

druvor nötter chokladDruvor och nötter

Knaprig och fruktig: Hela hasselnötter, mandlar, cashew, och russin i mjölkchoklad som smakar sensationellt gott ihop med hasselnötsnougat. Doppade i vit choklad.


mandel chokladMandlar

Knapriga och söta: Hela mandlar doppade i vit choklad som tillsammans med mandelnougat ger en ännu bättre smak. Avslutningsvis doppade i karamellchoklad.


Balleros


chokladkulor kaffeKaffe i kaffe

Kaffebönor omslutna med kaffechoklad. Flera dimensioner av kaffe kommer tillsammans i dessa läckerheter. Innanför den läckra kaffechokladen döljer sig en långsamt rostad kaffeböna med mycket smak.