Kelp – laddad med jod

Kelp är en brunalg som heter knöltång som innehåller mycket jod och andra vitaminer och mineraler. Jod bidrar till normal sköldkörtelfunktion och normal ämnesomsättning.

Fördelar med Kelp och jod

Kelp är en rik källa på jod. Jod bidrar till normal produktion av sköldkörtelhormoner och normal sköldkörtelfunktion samt bidrar till en normal ämnesomsättning. Sköldkörteln sitter på halsens framsida nedanför stryphuvudet och tillverkar livsnödvändiga hormoner som tyroxin och trijodotyronin. De hormonen stimulerar kroppens tillväxt och brist på dessa kan i tidig ålder hämma den mentala och fysiska tillväxten.

  • Kelp är en naturlig källa till jod
  • Jod bidrar till normal sködkörtelfunktion
  • Sköldkörteln behövs för normal ämnesomsättning

Kelp köp jod

Sköldkörtelfunktion

Sköldkörteln styr ämnesomsättningen i kroppen och producerar även hormoner som är med och styr nästan alla kroppens funktioner. Det är alltså av yttersta vikt att sköldkörteln har en normal sköldkörtelfunktion. Om sköldkörteln tillverkar för lite hormoner kan man få hypotyreos vilket leder till låg ämnesomsättning. Över 450 000 svenskar är idag diagnosticerade med en rubbning i sköldkörteln. En orsak till att sköldkörteln producerar för lite hormoner vanligtvis brist på jod.
Lär dig mer sköldkörteln och få mer hjälp här.

Kelp – näringsrik alg

Kelp är en brunalg som växer i näringsrika vatten med temperaturer över 20 grader. Den växer enormt snabbt och kan växa upp till en halv meter om dagen. Algen växer i stora undervattensskogar och skördas för att användas i flera livsmedel, b.la. för sitt rika innehåll av jod, k-vitamin och antioxidanter.

Jodbrist

Jod är byggstenen i sköldkörtelhormon-molekylerna och utan jod kan inte sköldkörteln jobba som den ska. Om du har brist på jod förstoras sköldkörteln och i vissa fall kan man även få som en utväxt på halsen. En av de största orsakerna till hypotyreos i världen är jodbrist, men inte i västvärlden.

Ingredienser:

Dikalciumfosfat (fyllnadsmedel), Pulver av knöltång (ascophyllum nodosum), Mikrokristallinisk cellulosa (fyllnadsmedel), Modifierad stärkelse (från potatis), Magnesiumsalt av fettsyror (tablettslagningsmedel), Kiseldioxid (klumpförebyggande medel)

Här kan du köpa Kelp

Kelp säljs i burkar om 100 tabletter i din hälsokostbutik.
Du kan även köpa den i någon av följande webb-butiker.

kelp jod köpkelp jod webbshop köpkelp jod köp

 

 

 

 

 

 

Haltdeklaration:Per dagsdos
=1tablett
Andel rek.
dag.intag
Jod85µg55 %

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig balanserad kost och hälsosam livsstil.

Läs mer om våra övriga vitaminer och mineraler, klicka på bilden.

kelp spirulina chlorella

Leave a Reply