Baka eget glutenfritt korvbröd Riktigt gott glutenfritt korvbröd som går snabbt att göra själv. Bakat på helt naturligt glutenfria råvaror seglar detta korvbröd upp som en […]
Glutenfria rödbetsvåfflor
Glutenfria rödbetsvåfflor Ingredienser 4 ägg 100 g salladsost eller feta 15 g Fiber HUSK® 100 g rismjöl 50 g glutenfritt havremjöl 200 g riven rödbeta En […]
Glutenfri pizza
Glutenfri pizza med parmesan Ingredienser 1 riven zuccini 2 ägg ½ dl havremjöl 4.5 dl riven parmesanost 1.5 dl laktosfri mozzarella riven eller skuren i småbitar […]
Glutenfritt knäckebröd
Glutenfritt knäckebröd fullt med fibrer Glutenfritt knäckebröd är en delikatess som garanterat kommer höja nivån vid nästa tillställning. Detta receptet är dessutom väldigt enkelt och brödet […]
Glutenfri kikärtspizza
Glutenfri kikärtspizza Ingredienser Två stora pizzor 4 msk Fiber HUSK® 200 g kikärtsmjöl 6 dl vatten ½ dl olivolja 1 tsk salt 30 g jäst Fyllning […]
Glutenfritt majsknäcke
Glutenfritt majsknäcke Ingredienser 2 dl majsmjöl 1 dl solrosfrön 1 dl sesamfrön 1 tsk gurkmejakrydda 1 krm salt 1/2 dl olivolja 2 dl kokande vatten 1 […]
Glutenfria frallor
Saftiga glutenfria frallor med morötter Baka goda glutenfria frallor och bjud på till frukosten för att få alla på bra humör innan dagen startar. De här […]
Glutenfritt formbröd
Glutenfritt formbröd med äpple Ingredienser 50 g jäst 2,5 dl vatten 2,5 dl äpplejuice 3 msk FiberHUSK 200 g quinoamjöl 200 g rismjöl 200 g glutenfritt […]
Glutenfria frallor med dadlar
Frallor med dadlar Ingredienser 16 st 4 msk Fiber HUSK® 100 g havremjöl 100 g rismjöl 200 g fullkornsrismjöl 200 g bovetemjöl 2 dl glutenfria havregryn […]
Glutenfri Kardemummakaka
Kardemummakaka med mörk choklad Ingredienser: En form (ca 20 cm i diameter) 200 g mörk choklad 80-100%, gärna Zotter-couvertyr. 4 separerade ägg 50 g honung eller […]
Glutenfri Bovetelimpa
Bovetelimpa Ett formbröd: 500 g kallt vatten (ca 5 ½ dl) 25 g färsk jäst 30 g honung (ca 1 ½ msk) 100 g majsmjöl (ca […]
Amerikanska pannkakor
Jessica Frejs fluffiga och glutenfria amerikanska pannkakor är ett trevligt inslag på brunchen. Du behöver: 2 ägg 2 dl mjölk 1 dl havremjöl, glutenfritt 1 dl […]
Glutenfria Kanelbullar (Mekto Ganic)
Goda glutenfria kanelbullar Fördeg 5 g jäst 1 ,1/4 dl kallt vatten 1 ,1/2 dl rårismjöl Övriga ingredienser 50 g jäst 4 dl mjölk 2 vispade ägg […]
Ägg och Glutenfria Matmuffins
Grundrecept för glutenfria och äggfria matmuffins Fantastiska matiga muffins som passar perfekt att ha med på ett buffébord vid en festlig middag, eller att ta med […]
Glutenfria och Äggfria Chokladmuffins
Smarriga muffins utan ägg och gluten Ingredienser 200 g kallt vatten 2 tsk fiberHUSK 100 g rumstempererat smör (eller mjölkfritt alternativ) 150 g strösocker 30 g […]
Glutenfria Örtfranska Bröd
Bröden håller sig färska i flera dagar! Förvara dem i rumstemperatur i en påse. Det går fint att utesluta örter. Då får du en god småfranska […]
Glutenfria Kanelbullar (Frej & Blohm)
Glutenfria kanelbullar Ingredienser: 150 g Rismjöl 50 g Majsmjöl 150 g Potatismjöl 100 g Strösocker 1 tsk Vaniljsocker 1/2 tsk Salt 75 g Smör 350 g […]
Glutenfri Kladdkaka
Glutenfri kladdkaka med kokostopping Ingredienser: 1/2 dl kokosolja 2 dl rårörsocker 1 dl kokosmjöl 1 dl bovetemjöl 4-5 msk kakao 1 tsk vanilj 1 tsk fiberHUSK® […]
Glutenfritt Hälsobröd
Glutenfritt bröd med frön, nötter och russin Ingredienser hälsobröd: 1 limpa eller ca 10 bullar 25 g (1/2 paket) jäst 3 dl ljummet vatten 1 msk […]
Glutenfria scones
Glutenfria scones för mysiga frukostar. Alla älskar scones och det passar ju lika bra året runt tycker vi. Här följer ett recept på glutenfria scones så […]
Bananpannkakor
Glutenfria bananpannkakor Ingredienser: 2 stycken 2 ägg 1 banan 1 msk fiberHUSK® kokosolja, till stekning Topping: Blåbär, cashewnötter, kokosflingor Mosa bananen i en bunke så att […]
Glutenfritt Bananbröd
Bananbröd toppat med valnötter och mörk choklad. Ingredienser bananbröd: 1 dl agavesirap eller honung 50 gram rumsvarm kokosolja 4 ägg 2 riktigt mosade bananer skalet från […]
Trekornsbröd
Ett glutenfritt trekornsbröd med krossat bovete, hirsmjöl och rismjöl. Ett spännande bröd med god smak. Brödet får en fin konsistens och blir saftigt tack vare sitt […]
Foccacia
Foccacia är ett italienskt bröd och är ett matbröd kryddat med salt. Mekto Ganic har ett glutenfritt recept på foccacia med vitlök. Ingredienser foccacia: En mellanstor […]
Glutenfria Tekakor
Glutenfria tekakor med bovetemjöl Glutenfria tekakor kan vara bland det godaste att sätta tänderna i när det vankas frukost tycker vi. Tekakorna blir sådär härligt mjuka […]
Glutenfria Vitlöksbaguetter
Franska vitlöksbaguetter med härlig smak. Små fina vitlöksbaguetter att bjuda till frukost eller ha med som mellanmål med friskt pålägg. Saftiga och glutenfria. Ingredienser vitlöksbaguetter: 10 […]
Glutenfria Chokladmuffins
Glutenfria chokladmuffins med nötter Ingredienser: 50 g hackade hasselnötter 100 g hackad choklad (ca 70 %) 1 mosad banan 50 g smör 4 ägg 1 1/2 […]
Franskt Fiberbröd
Franskt Fiberbröd 1 limpa Ingredienser: 5 ägg 2 1/2 dl grekisk yoghurt 50 g smält smör 1 dl sesamfrön 1 dl mandelmjöl 3/4 dl fiberHUSK® 1/2 […]
Morotsbröd
Morotsbröd Ingredienser: 8 ägg 2 dl grekisk yoghurt 1 dl fiberHUSK® 1 dl mandelmjöl 4 dl blandade frön (solrosfrön, pumpafrön, linfrön, sesamfrön) 2 stora rivna morötter […]
Glutenfri Pizzadeg
Glutenfri Pizzadeg 2 plåtar Ingredienser: 8 ägg 2 dl grekisk yoghurt 1 dl fiberHUSK® 1 dl mandelmjöl 4 dl blandade frön och kärnor – om möjlig […]
Grönt Stenåldersbröd
Grönt Stenåldersbröd 1 limpa/bröd Ingredienser: 2 dl mandlar, malet till fint mjöl (alt mandelmjöl) 2 dl linfrön, malet till fint mjöl 1 dl hela solrosfrön 1 […]
Havrerutor
Goda havrerutor med naturligt glutenfria ingredienser. Receptet är gjort av Elisabeth Ekstrand-Hemmingsson med lång erfarenhet av glutenfri bakning. Havrerutor passar bra till frukost, att bjuda på […]
Bovetebröd
Ett enkelt och väldigt gott bovetebröd med naturligt glutenfria råvaror som du hittar i din livsmedelsbutik. Ditt bovetebröd blir ännu mer saftigt om du tillsätter mer […]
fiberHUSK®
FiberHUSK är det självklara valet när du vill baka glutenfritt. Det innehåller gelébildande fibrer som ersätter glutens egenskaper när du ska baka och gör så att du […]