6 recept på glutenfria semlor

Vi älskar semlor! Framförallt glutenfria sådana. Och varianterna är många, vi har listat våra sex hetaste glutenfria semlor i inlägget nedan. Vilken blir din favorit?

Fettisdagen infaller i år den 13 februari. Vilket innebär att det är hög tid att bestämma sig för vilken semla du ska bjuda dina vänner på. Hetvägg? Semmelwrapp? Semmelsmoothie? Eller bara en helt vanligt klassisk semla? Vi har samlat sex glutenfria recept nedan, vilken blir din favorit?

Mekto Ganic glutenfria semmeltårta

Underbart recept från Mekto med egen hemmagjord mandelmassa. Du kan själv välja om du vill göra receptet till en semmeltårta eller göra flera klassiska semlor. Receptet innehåller även ett tips på godare kokosgrädde.

Recept hittar du här.

semlor glutenfritt recept

Smilla Luuks glutenfria semlor

Smilla Luuk är aktuell med ny receptbok, “Smilla firar glutenfritt”, där hon har med ett ljuvligt recept på den underbara fettisbullen. Mjuka och fluggliga med hemgjord mandelmassa är dessa härliga semlor redan en favorit.

Recept hittar du här.

Jills socker- och glutenfria semlor

Du som vill undvika socker ska ju inte behöva vara utan semla på fettisdagen. Jill har på sin hemsida ett underbart recept på både socker- och glutenfria semlor som du kan njuta av. Förhoppningsvis får vi se mer varianter av sockerfria semlor framöver, tummen upp för det tycker vi.

Recept hittar du här.

Hannas semmelwrapp

Trenden som klev in och tog plats för några år sen håller fortfarande. Hanna presenterar här ett grymt recept på en semmelwrapp som är fri från socker, gluten, mejeriprodukter och ägg. Så fräsch, så trendig och så god! Måste provas av alla semmelälskare.

Recept hittar du här.

glutenfria semlor

Klassisk glutenfri semla

En klassiker! Utan krusiduller, förutom att den är glutenfri förstås. Annars sådär enkel, mjuk, fluffig och god som semlor ska vara. Passar alla, för alla tillfällen, året runt, men mest på semmeldagen förstås.

Recept hittar du här.

Minisemlor

Ytterligare ett recept av Hanna Göransson, den här gången i miniformat. Ibland vill man ju inte ha en sån där stor semla, utan är nöjd med lite mindre. Då massor dessa glutenfria minisemlor perfekt. Små, söta och väldigt goda.

Recept hittar du här.

glutenfria semlor