EKO-nytt

Denna månad kan vi glatt presentera några produktnyheter i vårt ekologiska sortiment. Tre härligheter med ursprung från Österrike: Pumpakross, Pumpamjöl och Pumpaströ.

Rik på fiber och protein

Lindroos Pumpamjöl är ett proteinrikt mjöl gjort på rostade pumpafrön. Råvaran har en proteinhalt över 60% och passar utmärkt i bröd, kakor eller i en smoothie. Se recepttips längre ned. Upp till 30% av den angivna delen av mjöl från spannmål i ett recept kan ersättas med pumpafrömjöl.

Pumpakross och Pumpaströ består av krossade respektive grovmalda naturella pumpafrön. Båda passar att strö över din sallad, soppa eller yoghurt. Kanske vill du prova någon av pumpaprodukterna i fröknäcke? Våra tre nyheter är fiberrika och dessutom en bra källa till E-vitamin.

Munkens bisalva – uppdateringar

Serien Munkens bisalva är sedan en tid tillbaka godkänd av Läkemedelsverket och våra hudvårdsprodukter är registrerade i CPNP (Cosmetic Product Notification Portal). I samband med detta arbete har vi också gjort några etikettförändringar. Eftersom bisalvorna är vattenfri så är produkterna stabila och har fått öppen-burk symbol 12M. Korrigeringar i ingredienslistan har även gjorts och de latinska namnen är uppdaterade. För dig som säljer Munkens Bisalva via webshop eller liknande rekommenderar vi att gå in och titta på var och en av burkarna för de senaste ingrediens-uppdateringarna. Original, Entjära, Ringblomma, Sheasmör och Jojoba-Argan.

pumpapannkakorHäromdagen testade vi att göra mjölk- och glutenfria pumpapannkakor.

För 4 pannkakor: 4 ägg, 2 dl Oatly iMat, 1/2 dl pumpamjöl och 1 msk fiberHUSK. Blanda de fyra ingredienserna och låt stå 5-10 minuter. Stek i kokosfett. Servera exempelvis med bär, pumpakross, kokos och mandlar. Fiber- och proteinrika – riktigt gott som mellanmål, frukost eller kvällsmat!