Emergency aid for the Philippines

Akut hjälp till Filippinerna

eko-fairtrade-beantobar

Zotter skickade ett hjälppaket på 15 000 Euro till Caritas Emergency Aid för att hjälpa de som drabbats av tyfonen på Filippinerna. Nu kan du också hjälpa till, genom att köpa den här chokladbiten hjälper du människorna på Filippinerna mot en bättre vardag. För varje såld chokladbit skänker Zotter pengar direkt till detta arbete.

Hundratusentals liv fick sina liv förstörda av tyfonen Haiyan

De som är drabbade är många. Mer än 9,5 miljoner människor, lika många som Sveriges hela befolkning blev drabbade av tyfonen Haiyan. Ungefär en tredjedel, ca tre miljoner, förlorade precis allt de hade. Husen blev förstörda, det finns inget dricksvatten, ingen elektricitet och ingen mat. För att förhindra spridningen av epidemier i de drabbade områdena behövs rent dricksvatten, hygienartiklar, mat och tillfälliga bostäder. Orginasationen Caritas bistår med humanitär hjälp och nu kan vi få vara med och bidra med våra medel för att hjälpa Filippinernas invånare.

Cashewnougat med passionsfrukt

Chokladbiten som Zotter tagit fram för detta ändamål är en ljuvlig mjölkchokladbit fylld med lager av passionsfrukt och mango. Tillsammans med en nougat mix av macadamia och cashwenötter. Kryddad med kanel och kardemumma och den fantastiska tonkabönan.Filippinerna

Signerat Josef Zotter

I media blåser nyheten om katastrofen på Filippinerna fort över men det kommer ta en evighet innan landets befolkning kommer över katastrofen som drabbat deras land. Tyfonen Haiyan är tyvärr en tråkig rekordhållare i styrka och förödelse. Målet från toppmötet 2010 där man diskuterade miljöfrågor var att hålla den globala uppvärmningen på under 2°C känns ganska meningslöst idag. För mycket snack, inte tillräckligt med konkreta investeringar har gjorts efter det påbud man signerade 2010. Klimatundersökningar pratar idag om en global uppvärmning på mellan 3°C till 4°C. Och vad händer nu då? Jag bara undrar varför det är viktigare att rädda alla banker än att rädda jordens klimat. Men det är meningslöst att klaga. Vi får alla helt enkelt se till att bidra genom att minska på våra egna fotspår på klimatet och leva hållbart. Låt oss sätta ett exempel, så kanske politikerna kommer märka vad vi väljare är intresserade av.


Caritas
Läs mer om Caritas arbete i Filippinerna och hur du kan göra ännu mer skillnad. Caritas är en stor hjälporganisation som är verkar över hela världen i krisdrabbade områden.
Läs mer här >>

Leave a Reply