Glutenfri Sockerkaka

Glutenfri Sockerkaka

  • Enkelt recept
  • Ingen jäsning
  • Räcker till en normal form

Ingredienser glutenfri sockerkaka:

  • 3 st ägg
  • 2 dl rårörsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ dl maizena
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 msk xantangummi
  • 2 tsk bakpulver

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Smält därefter smöret och blanda tillsammans mjölken.
  5. Rör ner mjölkblandningen och alla torra ingredienser i äggblandningen.
  6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 35-45 min, beroende på din ugn.
  7. Ta ut kakan och låt den svalna innan servering. Enjoy!