Glutenfria Biskvier

Glutenfria Biskvier

  • Ingen jäsning
  • Inget raffinerat socker
  • 18 st mini varianter

Ingredienser glutenfria biskvier:

Botten

  • 1 dl mandel (skalad)
  • 1 dl hasselnöt
  • 2 tsk Xantangummi
  • 3 msk kokossocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 st äggvitor

Fyllning

  • 12 dadlar (färska, mjuka) (140g)
  • 2 msk kokosolja (kallpressad, eko)
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk starkt kaffe (alt 1 msk vatten + 1 tsk macapulver)

Chokladöverdrag

  • 3 msk kokosolja
  • 1 msk kakao

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten. Mixa mandel, hasselnöt, kokosocker, xantan och vaniljpulver till fint mjöl.
  3. Häll i två äggvitor och mixa till en go smet.
  4. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Ca 3 cm i diameter. Jag fick 18 st.
  5. Ställ in i mitten av ugnen. Grädda ca 5-7 min.
  6. Låt svalna.
  7. Fyllning. Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare.
  8. Lägg i smält kokosolja, kakao, kaffe (alt vatten+maca). Mixa till en slät smet.
  9. Använd en tesked och bred fyllningen lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna.
  10. Ställ i kylskåp eller frys. Det går så mycket enklare att doppa de i choklad om de är kalla.
  11. Chokladöverdrag. Smält kokosolja och rör i kakaon.
  12. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna. Upprepa doppningen om du vill ha lite tjockare lager.

Recept av Jennie Sjöström, jenniesmarket.se. Massor av läckra och bra recept för alla tillfällen. Bild av Magnus Egger.