Glutenfria Frasiga Våfflor

Glutenfria Frasiga Våfflor

  • Snabbt och enkelt
  • Frasiga
  • 4-6 st våfflor

Ingredienser glutenfria våfflor:

  • 3 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl valfri växtbaserad eller vanlig mjölk
  • 2 msk solrosolja eller kokosolja
  • Fett till våffeljärnet t.ex. äkta smör eller kokosolja
  • 2 krm Xantangummi

Gör såhär:

  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Tillsätt mjölken, olja och rör till en jämn smet.
  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med matfett till första våfflan. Lägg på ca 0,5-1 dl smet och grädda till frasiga våfflor. Vänta 5 minuter.
  4. Rör om i smeten då och då för att förhindra att majsstärkelsen sjunker till botten.
  5. Servera gärna med lättvispad grädde och sylt.

Recept av Marta Del Anna i samarbete med Svenska Celiakiförbundet.