Glutenfria Proteinplättar

Glutenfria Proteinplättar

  • Snabbt och enkelt
  • Proteinrika
  • 10-12 st

Ingredienser glutenfria proteinplättar:

  • 2 st bananer
  • 4 st ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 tsk eko psyllium
  • 1/2 dl hampafrö
  • 1 krm vaniljpulver
  • Lite salt

Gör såhär:

  1. Mosa bananerna med en gaffel, och lägg i en bunke.
  2. Knäck äggen i bunken och rör om.
  3. Häll i mandelmjöl, kokosmjöl, psyllium, hampafrö, vaniljpulver samt salt i en separat skål och blanda runt.
  4. Häll i de torra ingredienserna i ägg/banan röran och rör till en jämn smet.
  5. Låt stå och svälla i ca 10 min.
  6. Stek i kokosolja (naturell eller med kokossmak). Klicka ut plättar i stekpannan och låt stekas ordentligt innan de vänds. Annars är risken att de faller sönder stor.
  7. Servera med bär, kokosgrädde, nötsmör eller annat gott som kan finnas hemma.

Recept av Jennie Sjöström, jenniesmarket.se. Massor av läckra och bra recept för alla tillfällen. Bild av Magnus Egger.