Glutenfria Proteinplättar
Ingredienser glutenfria proteinplättar:
- 2 st bananer
- 4 st ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 2 tsk eko psyllium
- 1/2 dl hampafrö
- 1 krm vaniljpulver
- Lite salt
Gör såhär:
- Mosa bananerna med en gaffel, och lägg i en bunke.
- Knäck äggen i bunken och rör om.
- Häll i mandelmjöl, kokosmjöl, psyllium, hampafrö, vaniljpulver samt salt i en separat skål och blanda runt.
- Häll i de torra ingredienserna i ägg/banan röran och rör till en jämn smet.
- Låt stå och svälla i ca 10 min.
- Stek i kokosolja (naturell eller med kokossmak). Klicka ut plättar i stekpannan och låt stekas ordentligt innan de vänds. Annars är risken att de faller sönder stor.
- Servera med bär, kokosgrädde, nötsmör eller annat gott som kan finnas hemma.
Recept av Jennie Sjöström, jenniesmarket.se. Massor av läckra och bra recept för alla tillfällen. Bild av Magnus Egger.