Julhälsning

God Jul och Gott Nytt År!

Vår julgåva 2016 går till skolbarn i Kenya. Vi skänker 15 000 kr till skolbarn och deras framtid i staden Loki i Norra Kenya.

Hannaskolan i Loki.

I norra Kenya i staden Loki finns en skola bland Turkana-folket. Skolan har byggts upp sedan 2009 av frivilliga gåvor från Sverige. En av initiativtagarna till skolan är Hannaskolan i Örebro och Kea och Birgitta Arnlund i samarbete med Barnmissionen.

De uppmärksammade ett antal barn under ett träd, som visade sig vara deras skola.

Nu finns en komplett skola, lärare, matsal, nyborrad brunn med färskt vatten m.m och mer än 500 barn som varje dag är lyckliga över att få gå i skolan.

Hannaskolan-Kenya-vattenhannaskolan-kenya-lektion

Jag har själv varit där, låt mig berätta:

I januari 2014 reste jag, Mats, och min dotter Miriam till Kenya för att hjälpa till med att arbeta praktiskt på Hannaskolan i Loki. Vi hade fått kontakt med Kea och Birgitta Arnlund via Hannaskolan i Örebro. Det var en upplevelse utöver det vanliga att få se så många barn så glada över att varje dag få gå till skolan, få tillgång till bra lärare, rent vatten och ett rejält mål mat. Det som vi tar för givet här, ger så mycket glädje där.

mat-hannaskolan-kenya

Pengarna kommer fram!

Att jag själv varit på plats och vet att pengarna kommer barnen tillgodo känns viktigt. Vi vet att det är väl investerade pengar som kommer att påverka nästa generation, barnen Kenyas framtid. Läs gärna mer på följande sidor om Hannaskolan i Loki:

Arnlund.org
Barnmissionen.se
Facebook.com/skolfadder

GOD JUL & ett GOTT NYTT ÅR önskar

Mats & Barbro Lindroos

 

barnmissionen

 

19 december 2016