Nya receptböcker

Det är dags att tipsa om några bra receptböcker. Vi vill lyfta fram tre stycken aktuella böcker som är nya i butikshyllorna. Alla tre är receptböcker med recept utan gluten.

Glutenfritt – Gott och enkeltreceptböcker
Margareta Elding-Pontén

I den här boken beskrivs på ett enkelt men ingående vis celiaki, gluten och skillnaden mellan att baka med och utan gluten. Boken är fullmatad med recept på många olika sorters matbröd – från hönökakor och korvbröd till knäckebröd, kavring och surdegsbröd. Här finns också recept på kakaor, bullar, kex, pajer, pizzor, våfflor och frukostflingor. Glutenfritt – gott och enkelt är boken för personer med celiaki, för deras släktingar och vänner och för andra som är intresserade av celiaki och glutenfri bakning.

Boken kan du enkelt föreställa här.

Nytt fikabröd: baka gott utan gluten
Jessica Frej och Maria Blohm

receptböckerFörra året släpptes deras första gemensamma receptbok och den gjorde minst sagt succé. Nu är de tillbaka med ytterligare en bok tillsammans. Minutioöst genomarbetad och innovativ bakbok om det vi svenskar gillar som mest, fikabröd. Helt nya recept utan mjölmixer. Istället använder de t.ex. majsmjöl, bovete, potatismjöl, havre och mandelmjöl. I receptboken hittar du t.ex. saffransbröd, prinsessbakelser, hallongrottor, krämbullar, havrekakor, sockerkakor och munkar.

Boken kan du enkelt köpa hem genom att klicka här.

NYA Glutenfria kokboken
Elisabeth Ekstrand Hemmingsson

Elisabeth är tillbaka med ytterligare en glutenfri receptbok, en uppföljarereceptböcker med massor av nya recept. Elisabeth har släppt massor av glutenfriarecept böcker genom åren och är en föregångare på ämnet. Den här receptboken är en uppföljare till hennes tidigare bok “Glutenfria kokboken” som kom ut 2004. I denna upplaga har det tillkommit massor av recept och inspirationen flödar verkligen.

Boken kan du enkelt köpa hem genom att klicka här.