Bananbröd

Bananbröd toppat med valnötter och mörk choklad.

  • Rårismjöl
  • Kokosmjöl
  • Gräddning 40 min

Ingredienser bananbröd:

1 dl agavesirap eller honung
50 gram rumsvarm kokosolja
4 ägg
2 riktigt mosade bananer
skalet från 1 apelsin ((också gott att ta lime- eller citronskalekologisk)
1/2 dl kokosmjölk (eller annan mjölk du föredrar)
1 msk vaniljpulver
2 dl rårismjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
1/2 dl kokosmjöl

olja till formen
kokosflingor

Topping

1 dl hackade valnötter (eller andra valfria nötter, hassel- och cashewnötter är väldigt gott)
75 gram hackad 100% Zotter choklad

  1.  Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1/2 liters bakform med kokosflingor.
  2. Rör ihop agavesirap och kokosolja. Vispa äggen poröst. Tillsätt kokosoljablandningen i äggen och rör ihop.
  3. Rör därefter ner de mosade bananerna, apelsinskalet och kokosmjölken.
  4. Mät upp alla torra ingredienser och rör försiktigt ner i äggblandningen. Blanda gärna med en sked.
  5. Häll smeten i formen. Strö till sist försiktigt valnötter och choklad i mitten längs hela kakan.
  6. Ställ in i ugnen och grädda i 40 minuter på nedersta falsen.

Recept av Mekto Ganic.