Glutenfria chokladmuffins med nötter

  • Klara på 20 min
  • Naturligt glutenfria ingredienser
  • Ca 20 stycken

Ingredienser:

  • 50 g hackade hasselnötter
  • 100 g hackad choklad (ca 70 %)
  • 1 mosad banan
  • 50 g smör
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl grekisk yoghurt
  • 100 g hasselnöttsmjöl
  • 75 g kokosmjöl
  • 1 dl socker
  • (eventuellt 1/2 dl agavesirap)
  • 4 msk fiberHUSK®
  • 2 tsk bakpulver
  1. Sätt på ugnen på 180°
  2. Hacka hasselnötterna och chokladen i små bitar.
  3. Mosa bananen och blanda i hasselnötterna och chokladen.
  4. Blanda i resterande ingredienser och rör om väl.
  5. Häll därefter upp smeten i små muffinsformar.
  6. Låt grädda i ugnen ca 15 minuter.

 

Recept från Tatjana Albinus.

Leave a Reply