Glutenfria och Äggfria Chokladmuffins

Smarriga muffins utan ägg och gluten

  • Klara på mindre än 30 min
  • Ägg och glutenfria
  • Ca 8 stycken

Ingredienser

  • 200 g kallt vatten
  • 2 tsk fiberHUSK
  • 100 g rumstempererat smör (eller mjölkfritt alternativ)
  • 150 g strösocker
  • 30 g kakao
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g rismjöl
  • 30 g potatismjöl
  • 8 st muffinsformar

Frosting med passionsfrukt:

  • 150 g vispgrädde
  • 100 g Mascarpone
  • 20 g strösocker
  • 2 st passionsfrukter
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, eller 200 grader under/övervärme
  2. Blanda samman vattnet och fiberHUSK med en gaffel och ställ åt sidan för att svälla
  3. Vispa smör och socker så det blir mjukt, gärna med en elvisp eller en hushållsassistent
  4. Blanda alla torra ingredienser och blanda dem med smöret och sockret
  5. Tillsätt fiberHUSK-blandningen, som nu är som en gelé, och vispa under några minuter så att allt blandas väl och blir luftigt i konsistensen
  6. Fördela smeten i 8 muffinsformar som du ställer på en plåt. Du kan antingen använda två skedar för att klicka i smeten eller lägga smeten i en spritspåse och spritsa ner i formarna för att undvika kladd
  7. Grädda muffinsen i 13 minuter i 175 grader varmluft eller 200 grader över/undervärme
  8. Låt dem svalna om du vill ha frosting ovanpå dem

För frosting:

  1. Skrapa ur passionsfrukterna och pressa innehållet genom en sil så att du inte får med fröna men fruktsaften.
  2. Väg upp alla ingredienser i en bunke och vispa samman tills du får en mjuk och gräddig konsistens.
  3. Spritsa på de kalla muffinsen.

 

Recept av Maria Blohm