Gateau Marcel

En magisk gateau marcel med mörk choklad från Zotter. En krämig och fyllig chokladkaka som är farlig god för alla som älskar choklad. Toppa med lite färska blåbär och lingon.


Gateau Marcel

Gateau Marcel

En magisk gateau marcel med mörk choklad från Zotter. En krämig och fyllig chokladkaka som är farlig god för alla som älskar choklad. Toppa med lite färska blåbär och lingon.
Inga röster ännu
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 1 stycken

Ingredienser
  

  • 175 g mörk choklad, Zotter 70% – 100%
  • 175 g smör
  • 175 g socker
  • 5 st äggvitor
  • 5 st äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Socker till formen

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175°
  • Smält smöret.
  • Rör ner chokladen i smöret, rör tills chokladens mält och det är jämt blandat.
  • Vispa äggulorna med 2/3 socker och vaniljsockret till ett fluffigt skum.
  • Vispa resten av sockret med äggvitorna till ett hårt vitt skum.
  • Blanda äggulesmeten med chokladsmeten och vänd sedan i äggvitan så att det mesta av luften behålls.
  • Smörj en form med smör och strö den med socker.
  • Fyll formen med hälften av smeten och grädda i 175 grader i 25 minuter.
  • Ställ resten av smeten i kylskåpet.
  • Ta ur kakan ur ugnen och låt den svalna helt och hållet
  • Häll smeten som stått i kylen över kakan som varit i ugnen.
  • Ställ återigen kakan i kylen och låt den sätta sig över natten.
  • Pudra med kakao och servera.

Anteckning

Recept av Mekto Ganic.
Keyword Gateau Marcel
Tried this recipe?Let us know how it was!