Gateau Marcel

En magisk gateau marcel med mörk choklad från Zotter. En krämig och fyllig chokladkaka som är farlig god för alla som älskar choklad. Toppa med lite färska blåbär och lingon.

Ingredienser Gateau Marcel:

175g mörk choklad, Zotter 70% – 100%
175g smör
175g socker
5 äggvitor
5 äggulor
1 tsk vaniljsocker

Socker till formen

Sätt ugnen på 175°

• Smält smöret.
• Rör ner chokladen i smöret, rör tills chokladen smält och det är jämt blandat.
• Vispa äggulorna med 2/3 socker och vaniljsockret till ett fluffigt skum.
• Vispa resten av sockret med äggvitorna till ett hårt vitt skum.
• Blanda äggulesmeten med chokladsmeten och vänd sedan i äggvitan så att det mesta av luften behålls.
• Smörj en form med smör och strö den med socker.
• Fyll formen med hälften av smeten och grädda i 175 grader i 25 minuter.
• Ställ resten av smeten i kylskåpet.
• Ta ur kakan ur ugnen och låt den svalna helt och hållet
• Häll smeten som stått i kylen över kakan som varit i ugnen.
• Ställ återigen kakan i kylen och låt den sätta sig över natten.
• Pudra med kakao och servera.

Recept av Mekto Ganic.