Glutenfri Äppelpaj

Somrig glutenfri äppelpaj

  • Glutenfritt och LCHF vänlig pajdeg
  • Färdig på ca 30 min
  • Recept till en form

Ljuvlig glutenfri äppelpaj med nyplockade äpplen är en svårslagen men ack så enkel efterrätt. Med en glutenfri pajdeg kan alla på festen ta del av äppelpajen oavsett allergi eller inte. Vissa tycker vaniljsåsen är godast, men då har du inte smakat på den här äppelpajen. Prova att baka den redan idag så kommer du förstå vad vi menar. Alla dagar är glutenfria dagar.

Ingredienser pajdeg

  • 3 dl mandelmjöl⠀
  • 1 msk fiberHUSK⠀
  • 1 krm salt⠀
  • 50 g smör⠀
  • 1 ägg
  • 1/2 dl vatten

Fyllning

  • 4-5 st äpplen
  • kanel
  • kardemumma
  • smör
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ordentlig till en fast mjuk deg.
  3. Tillsätt mer vätska om degen blir för torr.
  4. Knåda ut degen jämt i pajformen och grädda i 8-10 min mitt i ugnen.
  5. Skär äpplena i lagom stora bitar och placera ut i ett fint lager i det gräddade pajskalet.
  6. Krydda med kanel och kardemumma.
  7. Lägg tunna bitar av smör ovanpå äpplena för ännu mer smak.
  8. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
  9. Servera med vaniljsås, grädde eller njut av pajen som den är.