Glutenfri Kladdkaka

Glutenfri kladdkaka med kokostopping

  • Naturligt glutenfria råvaror
  • Gräddning 10-12 min
  • Recept till en standardform

Glutenfri kladdkaka när den är so bäst, det här är en riktigt klassiker som du kan bjuda på när som helst. Det är lika bra att se till så att du alltid har ingredienserna hemma ifall du får oväntat besök. Kladdkaka passar precis lika bra till en soft hemmakväll eller att piffa till med på en finare fest. Vem gillar inte kladdkaka liksom? Extra gott när den dessutom är glutenfri.

Ingredienser:

  • 1/2 dl kokosolja
  • 2 dl rårörsocker
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 4-5 msk kakao
  • 1 tsk vanilj
  • 1 tsk fiberHUSK®
  • 2 ägg
  • 2 dl vatten, eventuellt mer
  • 1/2 tsk salt
  1. Sätt ugnen på 175° grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, blanda runt så att alla ingredienser blandar sig och se till så att mjölet inte klumpar sig.
  3. Smält kokosoljan i en kastrull och häll kokosoljan, äggen och vattnet över de torra ingredienserna och blanda väl.
  4. FiberHUSK® suger åt sig vätska så eventuellt behöver du tillsätta mer vätska för att din kladdkaka inte blir för torr.
  5. Häll smeten i en oljad form och ställ in i ugnen i ca 10-12 minuter.
  6. Låt svalna lite och servera med tex blåbär, cashewnötter och kokosflingor.