Glutenfri Pajdeg med Mjölmix

Glutenfri pajdeg med glutenfri mjölmix

  • Xantangummi
  • Glutenfri mjölmix
  • Recept till en pajdeg

Baka en glutenfri paj med detta enkla recept. Viktigt när man bakar en glutenfri pajdeg är att se till att du har tillräckligt med vätska samt någon ingrediens som har egenskaper som binder samman degen, som tex fiberHUSK. Sen får du låta smaklökarna guida dig till vad du vill stoppa i ditt pajskal, de funkar lika bra till matpajer som till dessertpajer. Du kan även använda degen att smula över tex en äppelpaj som smuldeg.

Ingredienser

  • 225 g glutenfri mjölmix, ljus⠀
  • 1 tsk xantangummi⠀
  • 100 g smör⠀
  • 1 ägg⠀
  • En nypa salt⠀
  • Vatten
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla ingredienser och knåda väl till en mjuk massa.
  3. Arbeta ut degen jämnt över pajformen.
  4. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
  5. Går bra att använda som både matpaj och efterrättspaj.