Glutenfri pizza

Glutenfri pizza med parmesan

  • Naturligt glutenfria ingredienser
  • Gräddning ca 15 min
  • Recept till en stor pizza

Ingredienser

  • 1 riven zuccini
  • 2 ägg
  • ½ dl havremjöl
  • 4.5 dl riven parmesanost
  • 1.5 dl laktosfri mozzarella riven eller skuren i småbitar
  • 1 tsk Fiber HUSK®
Toppingen
  • handskalade räkor
  • 1 burk laktosfri gräddfil
  • hackad purjolök (endast den gröna delen är low-FODMAP)
  • rostade solrosfrön
  • riven parmesan
  • svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 240 grader.
  2. Riv zucchini och försök pressa ut all vätska ur den.
  3. Blanda zucchinin med resten av ingredienserna till pizzadegen och låt den stå några minuter.
  4. Bred sedan ut smeten på ett bakplåtspapper och försök få till en någorlunda rund och jämn pizzabotten.
  5. Grädda den i cirka 13-16 minuter tills den fått fin färg.
  6. Ta ut den och låt den kallna.
  7. När den är kall brer du på gräddfil och toppar med räkor, salladslök, lite riven parmesan, svartpeppar och solrosfrön.
  8. Skär i bitar och servera.

Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu