Glutenfri Semmelwrap

Glutenfria Semmelwraps

Ett av de senaste sätten att avnjuta en semla på är denna semmelwrap. Grädde och mandelmassa trendigt insvept i ett tunnbröd. Smidigt, roligt och minst lika gott som den traditionella semlan.

  • Glutenfri
  • Raffinerat sockerfri
  • Mejerifri (om du väljer mejerifri grädde)
  • Äggfri

Ingredienser, 4st wraps

2 msk chiafrön blandat med 6 msk vatten
2 msk kokossocker, alt. sukrin gold eller annan valfri torr sötning
2 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk potatismjöl
0.75 msk fiberhusk
0.75 tsk bakpulver
1 msk smält kokosolja
0.75 tsk kardemumma
1 nypa salt
1/2 dl valfri mjölk

Valfri vispad grädde att toppa med

Ingredienser mandelmassa

1 dl grovmalt mandelmjöl
3 msk valfri mjölk tex havremjölk
1/2-1 msk agave sirap altyacon sirap eller annan valfri sötning,

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225C.

2. Smält kokosoljan på låg värme i en kastrull, ställ åt sidan för att svalna.

3. Blanda chiafröna med vattnet, rör om tills du har en geléaktig massa.

4. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

5. Blanda sedan samtliga ingredienser till en jämn deg i en skål. Låt degen svälla 3-4 minuter.

6. Dela degen i 4 lika stora delar.

7. Kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Kavla degen tunt, ca 2-3 mm tjock.

8. Grädda i 5-7 minuter, en eller två åt gången beroende på hur stora plåtar du har. Låt svalna innan servering.

9. Bred på mandelmassa och spritsa på valfri grädde, vik ihop, servera och njut!

Förvaring och hållbarhet: Godast färska men går absolut bra att spara i kylskåpet några dagar. Värm på för nybakad känsla.

Recept av Hanna Göransson. Hanna driver bloggen “Hur bra som helst”naturligtsnygg.se Där kan du ta den av massor av recept. Hanna är även författare till flera kokböcker, hennes första bok heter Friendly Food och finns att köpa här.