Glutenfri Smoothiebowl

Tropisk glutenfri smoothiebowl

  • Supergod frukost
  • Rik på fibrer
  • Recept till en portion

Ingredienser

  • ½ ananas
  • 1 banan
  • 2 dl kokosvatten
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 tsk honung
  • 3 tsk fiberHUSK
Topping
  • 2 msk glutenfria havregryn
  • 2 msk kokosgryn
  • Färska hallon

En smoothie bowl är en lite tjockare smoothie som man äter med sked. För dig som inte är så hungrig på morgonen kan en kall smoothie bowl vara ett bra och gott sätt att få i sig lite fibrer som en start på dagen.

Till två personer

  1. Skala ananasen och bananen. Mixa ananas, banan, kokosvatten, vaniljpulver och honung.
  2. Tillsätt vatten, fiberHUSK och kör en gång till i mixern.
  3. Häll upp i två skålar och toppa med havregryn, mandlar och hallon. Njut direkt!

Tips! Kom ihåg att du kan variera frukterna i det oändliga. Du kan också byta ut kokosvattnet mot mandelmjölk, vanlig mjölk eller rismjölk.

Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu