Glutenfria Bullar

Glutenfria Bullar med hallon och pumpakross

  • Vegan
  • Naturliga sötningskällor
  • Naturligt glutenfria ingredienser

Ingredienser:

Bulldeg:

  • 3 1/2 dl osötad sojamjölk
  • 3/4 dl rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 2 tsk xantangummi
  • 2 nypor salt
  • 1 dl sötning, kokossockereller björksocker
  • 2 dl durramjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 dl rismjöl

Fyllning:

  • 3 dl frysta hallon
  • 2 dl pumpakross
  • 4 st dadlar
  • 1 msk chiafrön + 1⁄2 dl vatten
  • 1 msk kokossocker
  • Ev kanel, kardemumma, eller vaniljpulver

Gör så här:

Deg:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Se till att mjölken är rumstempererad.
  2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjöken och oljan. Tillsätt den torra mixen.
  3. Vispa med elvisp eller bakmaskin ca 5 minuter tills att du har en jämn fin smet.

Fyllning:

  1. Lägg chiafrönen i vattnet och låt mjukna ca 20 minuter. Hacka sönder hallonen med en gaffel. Kärna ur och hacka dadlarna.
  2. Blanda ihop alltsammans och rör ner det i bull-degen med bara några vändor med en slev.
  3. Häll över degen i en spritspåse och spritsa ut snurror på en bakplåtsbeklädd plåt. Toppa med pumpakross.
  4. Låt jäsa 2-3 timmar utan bakduk.
  5. Grädda ca 20 minuter på 175-200 grader beroende på ugn.

Recept av Sanna och Lina El Kott Helander, www.elkotts.com.