Glutenfria frallor med dadlar

Frallor med dadlar

  • Goda frukostfrallor
  • Naturligt glutenfria ingredienser
  • Ca 16 stycken

Ingredienser
16 st

  • 4 msk Fiber HUSK®
  • 100 g havremjöl
  • 100 g rismjöl
  • 200 g fullkornsrismjöl
  • 200 g bovetemjöl
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl dadlar
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 8 dl mjölk
  • 50 g jäst
  1. Värm mjölken och lös upp jästen i den.
  2. Tillsätt honungen och dadlarna.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Kör både de blöta och torra ingredienserna i en matberedare på låg hastighet i tio minuter.
  4. Låt degen stå och jäsa i två timmar.
  5. Fukta händerna och forma degen till 16 frallor.
  6. Låt frallorna efterjäsa en halvtimme. Grädda i 180 grader i 45 minuter.

Tips! Du kan byta ut dadlarna mot ljusa russin.

Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu