Glutenfria frallor

Saftiga glutenfria frallor med morötter

  • Naturligt glutenfria ingredienser
  • Ägg och glutenfria
  • Ca 4 stycken

Baka goda glutenfria frallor och bjud på till frukosten för att få alla på bra humör innan dagen startar. De här frallorna är ett recept enligt FOOD MAP vilket betyder att de innehåller en hög halt av fibrer som är bra för din mage. Frallorna är gjorda utan ägg så även du som är allergisk mot ägg kan njuta av en god macka.

Ingredienser
4 stora frallor

  • 25 g jäst
  • 5 dl bovetemjöl
  • 1 st finriven morot
  • 3 dl kylskåpskall laktosfri mjölk (växtbaserad mjölk går bra att ha i)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk Fiber HUSK®
  • 2 msk lönnsirap
  • solrosfrön & pumpafrön till garnering
  1. Smula ner jäst i en bunke och tillsätt mjölk och blanda tills jästen har lösts upp.
  2. Tillsätt honung, salt, riven morot, olja, havregryn och bovetemjöl och rör ihop
    ordentligt och tillsätt därefter fiberhusk.
  3. Blanda degen med en bakmaskin eller elvisp i cirka 5 minuter. Lägg en
    bakduk/kökshandduk över degen och låt den jäsa i 45 min.
  4. Rulla bullar av degen (välj själv om du vill ha 8 små eller 4 större)
  5. Lägg bullarna på bakplåtspapper på en plåt. Pensla nu bröden med lite vatten och
    solrosfrön/pumpakärnor.
  6. Låt frallorna jäsa ytterligare 30 min under en bakduk.
  7. Grädda sedan frallorna i 250 grader i 8-12 minuter. Låt svalna lite.
  8. Njut av goda frallor som är saftiga även dagen efter!

Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu