Glutenfria Hamburgebröd

Hemmagjorda glutenfria hamburgerbröd

  • Paleo och LCHF vänliga
  • Supergoda!
  • Recept till 6 st

Ingredienser
6 st

  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 äggvitor
  • 1 äggula
  • 3 dl hett vatten
  • 5 msk fiberhusk
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalayasalt
  • Sesamfrön
  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Blanda ihop de torr ingredienserna (mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt).
  3. Blanda i kokhett vatten, äggvitor och äpplecidervinäger, gärna med elvisp, i mjölblandningen. Vispa i 10-20 sekunder.
  4. Dela i 6 lika stora delar, rulla till bollar och platta ut ca 1 cm tjocka på bakplåtspapper.
  5. Pensla med en uppvispad äggula och strö på sesamfrön.
  6. Grädda i nedre delan av ugnen i ca 30-40 minuter. Förvara i frys eller kyl.

Recept och bild av Cecilia Folkesson. www.ceciliafolkesson.se
Instagram: @ceciliafolkesson