Glutenfria Kanelbullar (Frej & Blohm)

Glutenfria kanelbullar

  • Naturligt glutenfria ingredienser
  • Jäsning 1,5-2 timmar
  • Ca 20 stycken

Smarriga glutenfria kanelbullar. Man kan nästan känna doften från köket bara man tänker på kanelbullar. Alla vet vi känslan att få njuta av nygräddade kanelbullar med ett kallt glas mjölk. Det går lika bra med glutenfria kanelbullar som med vanliga, vi tycker till och med de blir lite godare. Vi har flera recept på glutenfria kanelbullar. Varför inte baka allihopa?

Ingredienser:

  • 150 g Rismjöl
  • 50 g Majsmjöl
  • 150 g Potatismjöl
  • 100 g Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1/2 tsk Salt
  • 75 g Smör
  • 350 g Mjölk
  • 20 g Jäst
  • 10 g Xantangummi
  • 10 g fiberHUSK®

Fyllning:

  • 150 g Rumsvarmt smör 250 g Strösocker
  • 25 g Kanel

Dekoration: 1 Ägg, Pärlsocker.

  1. Lägg alla ingredienser utom fiberHUSK® och xantangummi i en bunke
  2. Vispa med elvisp eller vingen till degblandaren i ca 5 minuter
  3. Tillsätt fiberHUSK® och xantangummi och vispa i ytterligare 2 minuter så det blandas väl
  4. Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i ca 1,5-2 timmar
  5. Stjälp upp degen på mjölat underlag
  6. Kavla eller tryck ut till en rektangel
  7. Blanda kanel, socker och smör och bred över degen
  8. Rulla ihop degen från långsidan och skär den i 20 bitar
  9. Lägg bullarna i formar och låt jäsa ytterligare ca 1 timme
  10. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
  11. Värm under tiden ugnen till 200 grader
  12. Grädda i ca 15 minuter

Receptet av Maria Blohm och Jessica Frej, som också har skrivit flera mycket bra recept-böcker med glutenfria recept.

  1. ”Nytt bröd – baka gott utan gluten”, 2013 ICA bokförlag.
  2. ”Nytt fikakbröd – baka gott utan gluten”, 2014 ICA bokförlag.
  3. ”Laga Nytt – pasta, pizza, paj och pirog utan gluten”, 2015 Massolit bokförlag.
  4. ”Baka Nytt – ännu godare bröd utan gluten”, 2015 Massolit bokförlag.

Kanelbullar, foto Christina Sundien boken ”nytt fikabröd, baka gott utan gluten”.