Glutenfria pepparkakor

Klassiska pepparkakor

  • Xantangummi
  • Kylning 30 min
  • Ca 36 stycken

Ingredienser:

½ dl dadelsirap (se sid. 30)
4 msk kokosolja
1 dl vatten
3 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk xantangummi
1 tsk kanel
1 tsk malen kryddnejlika
½ tsk malen ingefära
en nypa svartpeppar
en nypa salt

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Värm upp dadelsirap, kokosolja och vatten i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna och blanda med en sked.
  3. Häll över smeten i en tallrik, täck med plast och ställ in i kylen i 30 minuter.
  4. Ta ut degen och kavla direkt på bakplåtspapper. Kavla ut så tunt du kan.
  5. Ta ut pepparkakor med formar. Resten av degen använder du till nästa plåt. Gör så tills degen tagit slut.
  6. Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Låt svalna på galler.

 

Recept av Mekto Ganic. Kokboksförfattare som har skrivit flera glutenfria kokböcker, mycket uppskattade både till vardag och fest. In och läs hennes blogg för mer recept.

 

Bild av: Fanny Hansson