Glutenfria rödbetsvåfflor

Glutenfria rödbetsvåfflor

  • Naturligt glutenfria ingredienser
  • Häftig färg av rödbetorna
  • Ca 4-5 våfflor

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 100 g salladsost eller feta
  • 15 g Fiber HUSK®
  • 100 g rismjöl
  • 50 g glutenfritt havremjöl
  • 200 g riven rödbeta
  • En knivsudd salt
  • 2 dl mjölk
  • Smör till bakning
  • En näve ruccola
  • En näver groddar
  • 8 körsbärstomater
  1. Vispa ägg, rismjöl, FiberHUSK, havremjöl, hälften av rödbetsrivet, salt och mjölk med en elvisp tills du får en jämn konsistens.
  2. Hetta upp våffeljärnet och lägg lite smör på plattorna.
  3. Fördela en fjärdedel av degen på plattorna (den flyter inte ut av sig själv som vanlig våffelsmet).
  4. Grädda våfflorna i 5-7 minuter beroende på våffeljärn. De ska grädda längre än normalt, så ha tålamod.
  5. Servera våfflorna varma med resten av rödbetorna, ruccola, groddar och delade körsbärstomater på toppen.

Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu