Glutenfria Scones med Blåbär

Glutenfria frukostscones med blåbär

  • Snabbt och enkelt
  • Ta bort eller byt ut blåbär mot andra bär
  • 6-8 st scones

Ingredienser:

  • 245 g glutenfri mjölmix (4,5 dl)
  • 1 msk Xantangummi
  • 36 g Maisena (4 msk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 5 tsk smör
  • 180 g blåbär (2-3 dl)
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk honung

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, xantangummi, maisena, bakpulver, salt och socker.
  3. Addera smöret och blåbären och blanda till en mjuk deg.
  4. Häll i mjölken och honungen och blanda väl.
  5. Dela i 6-8 lika stora delar och platta ut på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Låt stå 10 minuter innan du ställer in brödet i ugnen.
  7. Grädda i 10-15 min, eller tills de börjar se lite gyllenbruna ut på utsidan.