Glutenfria scones

Glutenfria scones för mysiga frukostar.

  • 10 min i ugnen
  • Glutenfria havregryn
  • Rik på protein

Ingredienser scones:

Ca 8 små bröd

250 g kvarg
50 g kokosolja
2 dl havregryn, glutenfria
2 msk rismjöl
2 msk kokosolja
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberHUSK®
1/2-1 dl vatten

Ungstemperatur 200°.

  1. Blanda ihop havregryn, mjölerna och bakpulver i en skål.
  2. Tillsätt sedan kvarg, kokosolja och fiberHUSK®.
  3. Rör om och tillsätt vatten så att degen blir lite kletig. FiberHUSK suger åt sig vätska och därför får man tillsätta extra vätska så att degen inte blir för torr.
  4. Låt svälla under bakduk ca 10 min. Gör iordning en form med bakplåtspapper under tiden.
  5. Forma runda små bröd och platta ut något på plåten.
    Den här satsen borde räcka till 8 stycken bröd.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

Godast att servera direkt med smör, ost och en god marmelad.