Glutenfria scones

Glutenfria scones för mysiga frukostar.

  • 10 min i ugnen
  • Glutenfria havregryn
  • Rik på protein

Alla älskar scones och det passar ju lika bra året runt tycker vi. Här följer ett recept på glutenfria scones så slipper du även att fundera på olika allergener. Bästa tipset är att låta scones ligga under bakduk några minuter så att de svalnar något innan du serverar dom. Under tiden kan du plocka fram smör, ost, grönsaker och marmelad så har du genast allt du behöver för en perfekt glutenfri frukost.

Ingredienser scones:
Ca 8 små bröd

  • 2 dl havregryn, glutenfria
  • 3 msk rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 250 g kvarg
  • 50 g kokosolja
  • 2 tsk fiberHUSK®
  • 1/2-1 dl vatten

Ungstemperatur 200°.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop havregryn, rismjöl och bakpulver i en skål.
  3. Tillsätt därefter kvarg, kokosolja och fiberHUSK till blandningen.
  4. Rör om och tillsätt vatten så att degen blir lite kletig. FiberHUSK suger åt sig vätska och därför får man tillsätta extra vätska så att degen inte blir för torr.
  5. Låt svälla under bakduk ca 10 min och gör under tiden iordning en form med bakplåtspapper.
  6. Forma runda små bröd och platta ut dessa på plåten vilket borde räcka till 8 stycken bröd.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.