Glutenfria Tekakor

Glutenfria tekakor med bovetemjöl

  • Naturligt glutenfria ingredienser
  • Jäsning, ca 3 timmar
  • Ca 8 st tekakor

Glutenfria tekakor kan vara bland det godaste att sätta tänderna i när det vankas frukost tycker vi. Tekakorna blir sådär härligt mjuka och smakar dessutom fantastiskt gott. Detta recept kräver lite tid eftersom degen behöver jäsa några timmar men det är väl värt väntan. Synd bara att de försvinner så väldigt fort bara men det tar vi som ett bra betyg tycker vi.

Ingredienser:

  • 500 g mjölk
  • 12 g jäst
  • 20 g olja
  • 20 g sirap
  • 100 g glutenfritt havremjöl
  • 140 g bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 kryddmått brödkrydda
  • 20 g fiberHUSK

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Häll upp mjölken och vispa ner jästen och se till att den löses upp i vätskan.
  3. Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda till en jämn deg.
  4. Låt degen jäsa i bunke övertäckt med plast i ca 3 timmar.
  5. Olja in händerna och bänken väl och skär sedan degen i 8 bitar som du rullar till små bollar.
  6. Lägg bollarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem. Nagga om du vill.
  7. Låt tekakorna vila på plåten i ca 30 min för att sedan gräddas i 15 minuter.

Recept av Jessica Frej och Maria Blohm från nya receptboken “Nytt Bröd – baka gott utan gluten”.
Bild av Filippa Tredal.