Glutenfria Tortillabröd

Glutenfria Tortillabröd

  • Naturligt glutenfria råvaror
  • Klara på 30 min
  • Ca 9-10 st

Ingredienser:

  • 400 g kallt vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g rismjöl
  • 150 g majsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 30 g fiberhusk

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Låt degen svälla i 15 minuter.
  2. Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut till runda tunna bröd.
  3. Stek bröden i en torr stekpanna på hög värme. Stek ett par minuter på båda sidor så att brödet får en fin färg.
  4. Täck bröden med en bakduk eller folie för att de inte ska bli torra.

Recept av Maria Blohm och Jessica Frej, hämtat från Josefins Glutenfria. Bild av Josefin Virsén