Glutenfria Våfflor
Ingredienser:
- 100 g smör
- 120 g (3 dl) glutenfri mjölmix
- 1 tsk EKO psyllium
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
- 2 1/2 dl mjölk
- 2 1/2 dl kallt vatten
Topping:
- Smält choklad, gärna mörk, över 80%.
- Hallon eller andra bär
Gör så här:
- Smält smöret och låt svalna.
- Blanda mjölmixen, EKO psyllium, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
- Vispa ner mjölk och vatten. Låt smeten stå och svälla i några minuter.
- Häll över det smälta smöret och vispa ordentligt.
- Värm upp våffeljärnet och pensla rikligt med smör innan du gräddar.
- Häll i smeten och grädda tills våfflorna får en fin färg och blir frasiga.
- Toppa med chokladsås och hallon.
Tips! Att införskaffa ett så kallat belgiskt våffeljärn gör hela måltiden så mycket lyxigare. Behöver inte kosta mer än ett vanligt järn och finns hos de flesta vitvarukedjor.