Glutenfria vallmofrallor med frön
Ingredienser:
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 0.5 dl rapsolja
- 3 msk sirap
- 1 tsk salt
- 2 msk fiberhusk
- 10-11 dl glutenfri mjölmix
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja.
- Tillsätt sirap, salt och fiberhusk. Låt degen svälla i 10 minuter.
- Blanda i mjölet och arbeta till en deg. Låt degen gå i en assistent i ca 5 minuter. Låt sedan degen jäsa övertäckt i 20 minuter.
- Rulla degen till 12 st runda bollar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
- Skär tre snitt i varje fralla och låt de jäsa övertäckta i 40 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg, strö på vallmofrön och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
Recept av Josefin Virsén. Bloggare och influenser som driver bloggen Josefins Glutenfria samt @josefinsglutenfria på Instagram.