Glutenfria Vallmofrallor

Glutenfria vallmofrallor med frön

  • Glutenfri mjölmix
  • Perfekt till frukost
  • Ca 12st frallor

Ingredienser:

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 3 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 10-11 dl glutenfri mjölmix

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja.
  2. Tillsätt sirap, salt och fiberhusk. Låt degen svälla i 10 minuter.
  3. Blanda i mjölet och arbeta till en deg. Låt degen gå i en assistent i ca 5 minuter. Låt sedan degen jäsa övertäckt i 20 minuter.
  4. Rulla degen till 12 st runda bollar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Skär tre snitt i varje fralla och låt de jäsa övertäckta i 40 minuter.
  6. Pensla med uppvispat ägg, strö på vallmofrön och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

Recept av Josefin Virsén. Bloggare och influenser som driver bloggen Josefins Glutenfria samt @josefinsglutenfria på Instagram.