Glutenfritt Bröd med Blåbär

Glutenfritt bröd utan jäst

  • Recept av Sara Mobäck
  • 90 min jästid
  • Ett avlång brödform

Ingredienser:

  • 20 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk chiafrön
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk sirap
  • ca 7 dl durramjöl
  • 3 tsk xantangummi
  • 2 tsk brödkryddor
  • 50 g hackad spenat
  • 1 kruka timjan grovhackad
  • 1 dl frysta blåbär

Gör så här:

  1. Blanda ut jästen med vattnet och rör i chiafrön, olivolja och sirap.
  2. Låt stå ca 5minuter.
  3. Under tiden, blanda de torra ingredienserna och rör ner med de blöta med en sked. Avsluta med att röra ner spenaten, timjan och blåbären.
  4. Häll smeten i en rund form och låt jäsa i 90 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader C och låt brödet gräddas i ca 60 minuter.
  6. Låt brödet svalna innan du hugger in i detta goda bröd

Recept och bild av Sara Mobäck, Saramoback.com Sara har celiaki och typ 1 diabetes och är en stor inspirationskälla för många. Otroligt driven och aktiv tjej som vi på Lindroos uppskattar mycket. Följ henne för daglig inspiration.