Glutenfritt bröd utan jäst
Ingredienser:
- 2 dl dadlar utan kärnor
- 1 dl kaffe hett och starkt
- 4,5 dl naturell yoghurt rinnig
- 1 ägg
- 1 dl linfrön
- 0,5 dl chiafrön
- 3 dl havregryn glutenfria
- 2 dl rismjöl
- 2 dl mandelmjöl
- 1 msk EKO psyllium
- 1,5 tsk salt
- 1,5 tsk bikarbonat
- 1,5 tsk bakpulver
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 200 C.
-
Börja med att brygga kaffe eller snabbkaffe.
-
Hacka dadlarna i små bitar och lägg dem i en skål. Häll över det varma kaffet.
-
Mät upp yoghurt, ägg, frön, havregryn, mjöl, psyllium, salt, bikarbonat och bakpulver i en smoothieblender.
-
Tillsätt dadlarna och kaffet.
-
Mixa alltsammans till en slät smet och låt den svälla i en kvart.
-
Häll upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
-
Grädda brödet i mitten av ugnen i 45 minuter.
-
Ta tag i bakplåtspappret och lyft brödet ur formen över till en plåt.
-
Ställ in brödet i ugnen igen och grädda ytterligare i 15 minuter.
Recept och bild av Malin Vesterback, lagaglutenfritt.se. Besök henne för massor av glutenfri inspiration. Finns alltid något nytt härligt att testa hos Malin.