Glutenfritt Bröd med Dadlar

Glutenfritt bröd utan jäst

Ingredienser:

  • 2 dl dadlar utan kärnor
  • 1 dl kaffe hett och starkt
  • 4,5 dl naturell yoghurt rinnig
  • 1 ägg
  • 1 dl linfrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 3 dl havregryn glutenfria
  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk EKO psyllium
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 C.
  2. Börja med att brygga kaffe eller snabbkaffe.
  3. Hacka dadlarna i små bitar och lägg dem i en skål. Häll över det varma kaffet.
  4. Mät upp yoghurt, ägg, frön, havregryn, mjöl, psyllium, salt, bikarbonat och bakpulver i en smoothieblender.
  5. Tillsätt dadlarna och kaffet.
  6. Mixa alltsammans till en slät smet och låt den svälla i en kvart.
  7. Häll upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
  8. Grädda brödet i mitten av ugnen i 45 minuter.
  9. Ta tag i bakplåtspappret och lyft brödet ur formen över till en plåt.
  10. Ställ in brödet i ugnen igen och grädda ytterligare i 15 minuter.

Recept och bild av Malin Vesterback, lagaglutenfritt.se. Besök henne för massor av glutenfri inspiration. Finns alltid något nytt härligt att testa hos Malin.