Glutenfritt Bröd med Pumpa

Glutenfritt bröd med pumpa och solroskärnor

  • Recept av Sara Mobäck
  • Jäser över natten
  • 8-10 stora bröd

Ingredienser:

  • 3 dl kallt vatten
  • 12,5 g jäst
  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl teffmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 dl riven pumpa
  • 1 1/2 msk brödkryddor
  • 1 1/2 dl rostade solrosfrön
  • 1 msk EKO psyllium
  • 1 msk pofiber

Gör så här:

OBS! Behöver jäsa över natten.

  1. På kvällen rör du ut jästen med vattenet och tillsätt sedan resterande ingredienser. Rör ihop allt väl tills allt har blandats. Täck sedan din bunke med plast och ställ sedan in i kylskåp över natten.
  2. Morgonen därpå. Sätt ugnen på 275 grader.
  3. På ett mjölat bord, lägg ut degen och knåda en aning och dela upp degen i 8-10 st lika stora runda bröd. Lägg på en plåt och låt jäsa i 30 minuter.
  4. Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 225 grader. Släng gärna in lite is på en plåt längst ner. Detta gör att brödet får en fin yta!

Recept och bild av Sara Mobäck, Saramoback.com Sara har celiaki och typ 1 diabetes och är en stor inspirationskälla för många. Otroligt driven och aktiv tjej som vi på Lindroos uppskattar mycket. Följ henne för daglig inspiration.