Glutenfritt Bröd utan Jäst

Superenkelt gott glutenfritt bröd utan jäst

  • Innehåller lite kolhydrater
  • Baka utan jäst
  • Räcker till en brödform

Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 msk EKO psyllium
  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • En nypa salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk brödkryddor
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl valfri mjölk
  • 2 dl finrivna morötter
  • Sesamfrön att toppa med

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Häll ner äggen, mjölken och morötterna och blanda väl.
  4. Strö på sesamfrön och grädda i ca 50 min.
  5. Låt svalna innan servering.

Recept gjort av Sara Mobäck. På hennes blogg finns massor av recept och inspiration för ett glutenfritt liv. Sara har även typ 1 diabetes och du kan följa hennes liv där hon berättar hur det är att leva med diabetes i vardagen.