Glutenfritt och Veganskt Bröd

Glutenfritt bröd med valnötter

  • Veganvänligt
  • Jäsning ca 40 min
  • En stor limpa

Ingredienser:

  • 3,5 dl havremjölk/mandelmjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl brödsirap
  • 2 msk torkad jäst
  • 2 msk malda linfrön
  • 3 msk vatten
  • 3 dl bovetemjöl
  • 2,5 dl rismjöl
  • 1 msk Xantangummi
  • 0,5 dl hackade valnötter

Gör så här:

  1. Blanda havremjölken, salt, sirap och jäst i en skål och ställ åt sidan i 10 minuter för att jäsa.
  2. Blanda linfrön och vatten i en annan skål och ställ åt sidan i 10 minuter.
  3. Blanda ihop de två skålarna och addera båda mjölsorterna, xantangummi och valnötterna. Blanda ordentligt!
  4. Häll över blandningen i en avlång brödform och täck med bakduk i 40 minuter medans degen jäser.
  5. Sätt ugnen på 180 grader.
  6. Låt brödet stå i ugnen ca 25 minuter.