Glutenfritt bröd med valnötter
Ingredienser:
- 3,5 dl havremjölk/mandelmjölk
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl brödsirap
- 2 msk torkad jäst
- 2 msk malda linfrön
- 3 msk vatten
- 3 dl bovetemjöl
- 2,5 dl rismjöl
- 1 msk Xantangummi
- 0,5 dl hackade valnötter
Gör så här:
- Blanda havremjölken, salt, sirap och jäst i en skål och ställ åt sidan i 10 minuter för att jäsa.
- Blanda linfrön och vatten i en annan skål och ställ åt sidan i 10 minuter.
- Blanda ihop de två skålarna och addera båda mjölsorterna, xantangummi och valnötterna. Blanda ordentligt!
- Häll över blandningen i en avlång brödform och täck med bakduk i 40 minuter medans degen jäser.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Låt brödet stå i ugnen ca 25 minuter.