Glutenfritt Ciabatta Bröd
Ingredienser:
- 350 g kallt vatten
- 10 g färsk jäst
- 120 g rismjöl
- 40 g majsmjöl
- 150 g potatismjöl
- 50 g olivolja
- 1 st äggvita
- 1 1/2 tsk salt
- 10 g EKO psyllium
- 10 g Xantangummi
- Rismjöl för finpussning
Gör så här:
- Blanda alla ingredienserna förutom psyllium och xantangummi i en stor skål.
- Knåda med händerna eller använd en elektrisk mixer för att blanda alla ingredienserna till endeg (ungefär 5 minuter).
- Tillsätt sedan psyllium och xantangummi i degen och blanda igenom tills den är välkombinerad.
- Täck skålen i plastfolie (så att den är lufttät) och låt den ligga på bänken i 8 timmar, så att degenkan jäsa.
- Strö över lite rismjöl på bakbänken efter 8 timmar och placera sedan deg på brickan.
- Dela degen i två halvor, forma dem till en rek-tangel och gör den ganska platt, täck lätt medrismjöl.
- Täck brödet med en fuktig handduk och låtbrödet jäsa i 30 minuter.
- Förvärm ugnen till 225 grader medan brödet jäser. Lägg sedan brödet i ugnen för att gräd- das i 40-45 minuter.
- Ta ur brödet när du är nöjd med färgen och låt vila i 15 minuter på bakplattan.
Recept av Ashleigh och från bloggen “lifeofglutenfree.com”