Glutenfritt Ciabatta Bröd

Glutenfritt Ciabatta Bröd

  • Naturligt glutenfria råvaror
  • Saftigt och gott
  • Två st limpor

Ingredienser:

  • 350 g kallt vatten
  • 10 g färsk jäst
  • 120 g rismjöl
  • 40 g majsmjöl
  • 150 g potatismjöl
  • 50 g olivolja
  • 1 st äggvita
  • 1 1/2 tsk salt
  • 10 g psyllium (pulveriserat)
  • 10 g Xantangummi
  • Rismjöl för finpussning

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna förutom psyllium och xantangummi i en stor skål.
  2. Knåda med händerna eller använd en elektrisk mixer för att blanda alla ingredienserna till endeg (ungefär 5 minuter).
  3. Tillsätt sedan psyllium och xantangummi i degen och blanda igenom tills den är välkombinerad.
  4. Täck skålen i plastfolie (så att den är lufttät) och låt den ligga på bänken i 8 timmar, så att degenkan jäsa.
  5. Strö över lite rismjöl på bakbänken efter 8 timmar och placera sedan deg på brickan.
  6. Dela degen i två halvor, forma dem till en rek-tangel och gör den ganska platt, täck lätt medrismjöl.
  7. Täck brödet med en fuktig handduk och låtbrödet jäsa i 30 minuter.
  8. Förvärm ugnen till 225 grader medan brödet jäser. Lägg sedan brödet i ugnen för att gräd- das i 40-45 minuter.
  9. Ta ur brödet när du är nöjd med färgen och låt vila i 15 minuter på bakplattan.

Recept av Ashleigh och från bloggen “lifeofglutenfree.com”