Glutenfritt formbröd

Glutenfritt formbröd med äpple

  • Grymt frukostbröd
  • Jäsning två timmar
  • Naturligt glutenfria råvaror

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl äpplejuice
  • 3 msk FiberHUSK
  • 200 g quinoamjöl
  • 200 g rismjöl
  • 200 g glutenfritt havremjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  1. Mät upp alla torra ingredienser och ställ åt sidan.
  2. Rör ut jästen i vatten och äppeljuice.
  3. Tillsätt honung och citronsaft samt därefter de torra ingredienserna.
  4. Rör ihop på lägsta hastighet i en matberedare i tio minuter.
  5. Lägg bakplåtspapper i en brödform och fördela degen. Blöt fingrarna och jämna ut degens yta.
  6. Slå in formen med plastfolie och låt jäsa i två timmar.
  7. Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort plastfolien och grädda i 20 minuter (i varmluftsugn).
  8. Stäng av varmluften och grädda i ytterligare 30 minuter eller tills det känns ihåligt när du knackar på det.

 

Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu