Glutenfritt formbröd med äpple
Ingredienser
- 50 g jäst
- 2,5 dl vatten
- 2,5 dl äpplejuice
- 3 msk EKO psyllium
- 200 g quinoamjöl
- 200 g rismjöl
- 200 g glutenfritt havremjöl
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
- 1 msk citronsaft
- Mät upp alla torra ingredienser och ställ åt sidan.
- Rör ut jästen i vatten och äppeljuice.
- Tillsätt honung och citronsaft samt därefter de torra ingredienserna.
- Rör ihop på lägsta hastighet i en matberedare i tio minuter.
- Lägg bakplåtspapper i en brödform och fördela degen. Blöt fingrarna och jämna ut degens yta.
- Slå in formen med plastfolie och låt jäsa i två timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort plastfolien och grädda i 20 minuter (i varmluftsugn).
- Stäng av varmluften och grädda i ytterligare 30 minuter eller tills det känns ihåligt när du knackar på det.
Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu